mandag den 28. maj 2012

Uld i varmen


Hallet's Ledge


Når noget er færdigt, skal det fotodokumenteres. Også selvom solen bager, det er frygteligt varmt og uld ikke er den bedst egnede påklædning.

Altså lokkede jeg Emilie med ned til rhododrendronerne, for sammen med kameraet at forsøge at forevige resultatet af de sidste måneders møder.

Mødestrik. Det er nemlig det, denne anden version af Hallet's Ledge har lagt ryg til. Nu skal jeg så lige huske at finde noget nyt inden onsdag (som om det skulle være et problem).


Hallet's Ledge


Hallet's Ledge


Den anden udgave har flere småændringer i forhold til den første, der stort set rettede sig efter opskriften. Specielt i forhold til symmetri. Det irriterede mig, at den første ikke fulgte samme mønstergengivelse for og bag, med en skuldersammensmeltning, der blev helt forkert. Efter min mening.

Det betød også at udtagningerne ved sidesømmen endte som noget rod.

Det er der nu rettet op på, og den første model funger i øvrigt fint med alle sine fejl.

Nå! Men Emilie førte kameraet - denne gang med forbløffende godt resultat. Hun er nemlig af en slags, der formår at tage uskarpe billeder med et fuldautomatisk kamera. Jeg ved ikke hvordan, hun gør. Men hun er generelt god til det.

Det viste sig også, at trøjen passer Tøsebarnet fint. Nu kan spørgsmålet så være, om jeg får lov at have den alene...


Hallet's LedgeDesign: Hallet't Ledge af Elinor Brown.


Garn: Multifarvet uldgarn fra Netto. Jeg købte det engang sidste år, og har ingen anelse om hvilken type uld, det drejer sig om. Banderolen siger uld. Tråden er nærmest bare trukket ud af ulden, uden den store spinding, entrådet og med et lækkert farveforløb.

Der gik 342 gram til hele trøjen.


Pinde: Pinde nummer 5. Jeg brugte rundpinde til hele trøjen, og strikkede denne gang et ærme ad gange - stadig med magic loop.

Størrelse: Helt som den første, strikkede jeg den tredie størrelse - 38,75. Denne gang vidste jeg den passer, selvom jeg stadig synes, den ser lille ud undervejs.


Hallet's Ledge


Bemærkninger: Det irriterede mig, at der ikke er symmetri i mønstret. At sidesømmen begynder forskellige steder for og bag, og at skulderen dermed bliver forrykket. Derfor flyttede jeg lidt rundt på mønsterstarten.

Samtidig besluttede jeg, at skulle der symmetri til, skulle mønsteret også være symmetrisk. Jeg valgte derfor at vende hveranden snoningsdel, så snoningerne på skift vender mod hinanden.

På forstykket starter mønstret efter opskriften, mens ryggens mønsterstart er dikteret forstykkets, hvilket betød en enkelt maske mere.

For at markere symmetrien omkring sidesømmen, strikkede jeg en enkelt maske ret hele vejen op (bortset fra retrillerne, der er rillede hele vejen rundt), og foretog alle ud- og indtagninger omkring den maske. Også i den nederste rib. Og på ærmerne. Ærmerne krævede også en maske mere i mønsterdelen, for at få symmetrien til at passe.

Det irriterede også mit symmetriske syn at der ifølge opskriften er to retriller under hulrækken, og kun en over, på kroppen, mens der på ærmerne er to retriller både over og under. Det var heldigvis ikke svært at ændre.

De smukke knapper, jeg købte på Uldfestivallen, synes jeg stadig passer perfekt. Desværre var der kun seks knapper, hvor der ifølge opskriften skulle bruges syv. Jeg valgte at flytte lidt på knaphullerne, selvom jeg helt klart ville have foretrukket en knap mere.

Alt i alt er jeg rigtig glad for resultatet, også selvom det ikke er lige nu den vil blive brugt. Den er nemlig dejlig varm.


Har du lyst til at se flere billeder af trøjen, kan de ses lige her på Ravelry.


Hallet's Ledge

15 kommentarer:

 1. Selvfølgelig skal den vises frem. Hvor er det blevet en smuk trøje og så gør det jo heller ikke noget, at den sidder fuldstændig perfekt :-) Så på trods af alle irritationerne med mønsteret, kommer du garanteret til at glæde dig over den de næste mange år :-)

  PS: Din Swingcoat er da også bare helt suveræn :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er den bare blevet flot. Jeg kan godt forstå du justerede for at få symmetrien med. Resultatet er bare smukt.

  SvarSlet
 3. Tusind tak alle tre. Jeg er sikker på den bliver godt brugt.

  Strikkeheksen, jeg bliver mere og mere glad for swingcoaten. Ikke alene er den dejlig blød, den er faktisk rigtig fin :)

  SvarSlet
 4. Den er superflot! Nu må du gemme den godt, så du får lov at bruge den selv..... Kan godt forstå dit symmetri-behov. Heldigvis har vi da lov at rette i opskrifterne undervejs!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christunte. Det er lige før den skal i brug i dag, med det vejr der er i vente :)

   Slet
 5. Det er en meget lækker trøje !
  Hvilket håndværk !
  Og den klæder dig forrygende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Losarinas mor, det er jeg glad for du synes :)

   Slet
 6. Wow, hvor er de dog flotte! Skønne modeller begge to - du er fantastisk til håndarbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, jeg kan også godt lide det :)

   Slet
 7. Rigtig flot trøje og sikke søde modeller :o)

  SvarSlet
 8. tak Bettina. Det krævede lidt overtalelse at få hende med, men så var det faktisk også ret sjovt ... og varmt :)

  SvarSlet
 9. Pyyh-ha... Det må have været en varm fotosession.

  Men trøjen skal da bestemt fotograferes. Med det samme... Havde måske været mere behageligt i dag, men jeg kan godt forstå din utålmodighed for at få vist resultatet frem.

  Den er smuk. Meget, meget smuk.

  KH Karina

  SvarSlet
 10. Tak Karina - Jo Det var varmt. Det kan godt være, jeg skulle have ventet til i dag, men så ville der ikke have været det flotte spil fra solen, og hvad værre er, fotograferne er i skole, mens jeg er hjemme :)

  SvarSlet
 11. Hej Pernille, jeg har refereret til din flotte vest på min blog - se http://skakkerlak.wordpress.com/2014/12/01/multifarvet-uldgarn-fra-netto/
  Hilsen Sandra

  SvarSlet