lørdag den 28. januar 2023

Fossil Frenzy Tee Jr.

 

Den femte håndgjorte julegave var til Oscar. Jeg er ret sikker på den har været vist frem i et indlæg undervejs. 

Jeg strikkede en trøje. Med dinosaurskeletter.  

 

 

Måske blev Oscars forældre mere glade end barnet. Han bruger den - måske igen fordi han får den på. At han gider have den på, er selvfølgelig et plus. 

Opskriften findes i ni forskellige børnestørrelser, der hver har sit eget diagram. Flere og flere detaljer finder vej, som der kommer flere masker til. Samtidig er den ikke ens for og bag, men har en fortælling hele vejen rundt. 

Det synes jeg er cool. 
Jeg gider sjældent strikke det samme flere gange, men har kan jeg godt fristes til at strikke den igen. Jeg har spurgt Oscar om han skal have en mere og tænkte at han kunne være med til at vælge farver. Men det synes han ikke er nødvendigt. 

Det kan være han kommer på andre tanker, når han ikke kan passe den mere - det kan også være hans mor gør - og så kan vi tale farver til den tid. 

Til den tid skal halskanten muligvis også tilpasses lidt. Jeg synes den er lidt for bred og mangler lidt dybde fortil.


Design: Fossil Frenzy Tee Jr. af Hunt Hand Knits.


Garn: Camarose Økologisk Sommeruld i farverne Mørkegrøn og Lysgrå.

Jeg brugte 154 gram garn til hele trøjen - 132 af den grønne og 22 til skeletterne.


Pind: Jeg strikkede kanter på en pind 2,25 mm, det glatstrikkede på  en pind 2,75 mm og flerfarvestrikken på en pind 3 mm.  Det var ikke det der stod i opskriften.


Størrelse: Til trods for at garnet havde den rette løbelængde, kunne jeg på ingen måde få strikkefastheden til at passe. Der skulle have været 32 masker på ti centimeter, jeg kunne ikke nå længere ned end 24 masker. 

Altså regnede jeg lidt den vej og lidt den anden vej, og besluttede at størrelse 4 ville passe til en cirka fem år. Den passer Oscar rigtig godt nu - så måske nærmere en størrelse fire år.  Bemærkninger: Opskriften er en T-shirt. Jeg ville have lange ærmer. Så jeg strikkede lange ærmer. 

Halskanten er meget smal, jeg strikkede 8 omgange  rib, inden jeg fortsatte efter mønstret. Skal jeg lave den igen vil jeg gøre halsen smallere og ringe den lidt mere fortil/lave lidt flere vendepinde. 

Ellers synes jeg der er god gedigen opskrift - med mange, mange sider.  Diagrammet findes i flere versioner - både lys på mørk og mørk på lys og ti digitale devices. Havde jeg været lidt kvikkere, havde jeg ikke printet det hele, men overvejet hvilke sider jeg havde brug for. 


Vil du se flere billeder af trøjen, kan de ses på Ravelry. 


2 kommentarer:

  1. Altså - den er så FLOT! Jeg synes halsen ser god nok ud, men du kan jo nå at lave det om til den næste. Det mønster er bare fedt, især at alle størrelser har forskellige billeder.

    SvarSlet
  2. Christunte, den var så sjov at strikke :)

    SvarSlet