mandag den 30. januar 2023

Elvar den blå Elefant

 

Der var tre babyer på vej. Alle tre børnebørn til gode kolleger. De to yngre søskende, hvis større søskende allerede har modtaget et hæklet dyr - og for en enkelt kommende mors vedkommende har været et stort ønske att også den tredje fik. (Den kommende mormor har ubøjeligt benægtet at vide noget som helst, til trods for at hun hjalp med at finde ud af hvilke dyr der kunne mangle).

 

 

Den første baby ankom juleaftensdag, og den glade morfar fik en temmelig pink flodhest med hjem, da vi mødtes efter jul. 

Den anden baby - den med moderen der ønskede - er i dag fjorten dage gammel. At jeg først kunne aflevere den lille elefant til den glade mormor i dag, er en længere historie. 

Skæbnen ville at Berits far blev syg blev indlagt og gik bort i løbet af bare to døgn i weekenden for to uger siden. Midt i sorgen og bevidstheden om at alle fik sagt farvel, ankom lille Martinus dagen derpå. Berit nåede endda at være med til fødslen. 

 

 

Jeg ved ikke hvordan det er på andre arbejdspladser, mens hos os bliver man hjemme, til begravelsen er overstået. Berit er enebarn og hendes mor forlod denne verden for mange år siden. At hendes ældste søn har været en fantastisk hjælp ændrede ikke på, at hun har været temmelig alene om at få det hele til at passe. Samtidig har der været plads til glæden over et nyt liv, og mellem planlægning og muligheden for at glemme alt om arbejde, har hun kunne køre i pendulfart mellem Rødovre og Vordingborg. 

Og alting endte så fint. Kan jeg høre. 

I dag kunne vi give hende blomster, og jeg kunne give hende elefanten med til den længselfyldte mor (der godt ved, den ikke er til hende).

Den tredje baby venter lige om hjørnet. 
 


 

Design: Nellie the african flower elephant af Heidi Bears.

 

Garn: Bomuldsgarn i blå nuancer fra flere forskellige steder, alle økotex Certificeret. Til øjnene brugte jeg en lille bitte smule sort.

Jeg brugte i alt 125 gram - alt fra 15 til 49 gram. Jeg plejer altid at have to nøgler af den yderste farve og den farve jeg bruger til blomsten. Det er sjældent jeg ender med at bruge mere end et nøgle, men jeg ville være ked af at mangle.

 

 

Hæklenål:  Jeg hækler dyrene med en 2,5 mm hæklenål. 

Jeg bruger Clovers Amour hhæklenåle. Der findes sikkert mange andre gode hæklenåle. Jeg stoppede med at lede, da jeg fandt dem her. De ligger godt i hånden og er gode at arbejde med.

 

Størrelse:  Det færdige elefant vejer 368 gram. Den er stoppet med fiberfyld fra en IKEA-pude. 

Elefanten er 49 centimeter lang, 16 centimeter høj og 14 centimeter bred.

 

 

Bemærkninger: Når jeg hækler dyr til børn, hækler jeg altid øjet. Når øjnene som i elefanten ligger i midten af en blomst, starter med blot med en stort cirkel i midten. 

Jeg trækker stadig øjnene sammen, som i opskriften, for at skabe noget liv og dynamik i dyret.

Noget af det jeg rigtig godt kan lide ved at hækle de afrikanske blomsterdyr er at alle blomsterne bliver hæklet sammen undervejs. I opskriften til elefanten gælder det ikke de to yderste femkanter i snablen. De skal syes sammen. 

Jeg går ud fra det handler om at det er noget fifleværk at hækle sammen helt ude i spidsen, men jeg vil hellere have kontinuiteten af sammenhæklingen i stedet for at der pludselig er en syning - så jeg hækler sammen. Mere besværligt synes jeg ikke det er. 

Ellers følger jeg opskriften til punkt og prikke.

Andet ville være tåbeligt. 


Vil du se flere billeder af elefanten, kan de ses på Ravelry


2 kommentarer: