mandag den 5. december 2022

Masker på en søndag - Uge 48

 

Ugen kort:

  • Jeg har samlet sammen og var omkring noget af ledelsen. Resten får jeg forhåbentlig fat i, inden jul. 
  • Vi bagte pandekager over bål.
  • Vi havde den sjoveste oplevelse i Håndværk og design. Vi havde delt klassen i to, der hver især arbejdede med broderi eller symaskinekørekort. De var alle supergode. Da vi byttede, forsvandt godheden, og rigtig mange synes det nye var svært. 
  • Jeg havde en god snak med en kollega, der ved mere end jeg.
  • Jeg hentede Oscar, der er blevet klippet og gerne ville med mig hjem. Det var heldigt. Han tog med far hjem, efter spisning og leg. I næste uge bliver han og sover.
  • Vi nåede både MED-møde og fælles personalemøde. 
  • Vi nåede også at aftale at årets sidste fælles personalemøde skal indeholde julehygge og rafleleg med genbrugsgaver. VI er vel grøn skole...
  • Vi skal have suppleringsvalg til skolebestyrelsen. Jeg har gået og tænkt på en bestemt forælder som en, der kunne have noget at komme med. I sidste øjeblik fik jeg spurgt, og forælderen var klar. 
  • Jeg fik fornøjelsen af den ene femteklasse og en flok forældre og bedsteforældre til klippe-klistredag 1. december. Det var superhyggeligt og klassen blev så fin. Vi havde ikke noget tema, det kan jeg faktisk godt lide. 
  • Vi tog på juletur til et julepyntet København med en flok piger, der ikke er vant til at have penge på lommen. De havde en fest og huskede at købe gaver til deres forældre eller søskende. 
  • Rundetårn i tusmørke er et smukt syn over København iklædt belysning. 
  • Jeg troede jeg skulle sætte alt det ler børnene har lavet, og som nu er tørt i ovnen til forglødning, så vi kan glasere og brænde inden jul. Desværre var ovnen i brug. 
  • Vi mødtes hos mi mor til julehygge og pakkeleg. Det er altid hyggeligt.
  • Anders tog med mig ud på skolen søndag formiddag og nu har jeg nogenlunde styr på drejebænken, så jeg kan lave flere skåle. 
  • Det gode ved at tage maskiner i brug, der har stået stille alt for længe er, at andre kan få øjnene op for at de kan bruges i undervisningen. Jeg har lovet at genlære de, der ikke har brugt drejebænken længe nok til at have glemt hvordan man gør. 
  • Jeg virker sådan, at jeg skal kunne selv, for at kunne lære videre. Det betyder bare, at det bliver vigtigere med de der skåle.... 
  • Da jeg alligevel var på skolen, fik jeg tømt den nu kolde ovn for aftenskolens frembringelser og sat vores eget over. Forhåbentlig kan jeg tømme den i morgen. 









Læse:

Harry Potters eventyrlige univers af magi, myter og fascinerende facts af David Colbert er sådan set spændende nok, men stadig et opslagsværk. Det betyder at selvom jeg synes det er interessant, er der ikke en historie som kræver at jeg læser næste side og næste igen, og jeg tager mig selv i at døse hen mens jeg læser. 

Altså tager den forholdsvis korte bog (der er under tohundrede sider) lang tid at læse. 

Jeg tænker jeg bliver færdig en dag, og kan konstatere at jeg er nået til K for kæmpeblæksprutte. 


Strikke:

Månedens strømper hedder Hvede Socks. Det er et fint mønster, som er nemt memoreret og som jeg ikke umiddelbart tænker jeg skal lave om på. 

Eller det vil sige, jeg forstår ikke hvorfor der ikke må være mønster bag på benet - så det er der på mine. 

Mønstret er af den slags med mønsterstrik på hver pind. Det betyder at hullerne kun har en enkelt tråd mellem. Jeg blev i tvivl om jeg synes det var pænt, og overvejede at indføre en ekstra pind uden mønster, vel vidende at mønstret dermed ville blive længere. 

Jeg endte med at prøve det lille stykke jeg havde strikket, og måtte konstatere at mønstret virker. Også selvom jeg nok må indrømme at være tilhænger af en ekstra pind mellem mønsterpindene.

Jeg strikker af garn fra CleoGarn. Farven hedder Elysium.






2 kommentarer:

  1. Er det ikke bare skønt at strikke med sådan noget håndfarvet garn, der bare skifter udtryk for hver pind! Jeg har strikket et par sokker og halvandet par halvvanter med sådan noget garn, og jeg er helt solgt. Her bliver processen lige så vigtig som produktet, for mig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, jeg har taget beslutningen om kun at strikke strømper af håndfarvet garn. Af præcis den grund :)

      Slet