fredag den 2. december 2022

Juletur

 

Efter to år uden ture til et julepyntet København. var det skønt at kunne pakke ungerne sammen og tage bus og tog mod byen. 

  

I går var ren luksus. Af de tre planlagte ture, var der meget få deltagere. De andre ture er helt fyldt op. Vi klagede ikke, nød at have få børn, og tøserne vi havde med, havde en fest. 

Vi startede i  dagslys, gik turen gennem strøget, besøgte et par julemarkeder, mødte julemanden, pigerne brugte alle deres penge og vi gik op ad sneglegangen i Rundetårn.

Jeg har aldrig været i Rundetårn i tusmørket. Det var smukt syn over en julepyntet by med lys i gaderne og stilhed oppe under himlen. 

Midt i tårnet mødte vi det gamle lokum, der i tidernes morgen var en noget uhumsk affære. I dag er der toiletter af den moderne slags over kirkeloftet. Jeg ved det, for jeg lånte et enkelt af dem, inden vi gik ned. 

 
 

På Kultorvet bliver der hvert år den første december tændt over 2000 levende lys - et for hver dansker, der er døde af hiv og aids. Jeg vidste det ikke, men i går fik vi muligheden for at se det.

Et smukt syn, som blev en meget bevægende oplevelse. Også selvom vi ikke anede hvad det handlede om.

 

 

Da vi havde spist var pigerne trætte og hang med hovederne. Selvom vi plejer at blive ude længere, gav det mening at tage hjem. Det havde også været en lang dag, der startede med juleklip og hygge i klasserne.

Nu glæder vi os til næste år.2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare hyggeligt ud! Så dejligt at I kunne komme på en tur.

    SvarSlet