lørdag den 19. april 2014

Hippie


En af de bøger, jeg allerede dagen efter at have bestilt, kunne slæbe hjem fra biblioteket var Arne & Carlos Håndarbejde i Haven. Jeg har ikke kigget specielt meget i deres foregående bøger, og jeg har heller ikke haft specielt lyst til at kaste mig over dukker, julekugler eller hvad de ellers har lavet.


Hippie


Det kom lidt bag på mig at netop den her bog stod på bibliotekets hylde. Jeg troede at den ville være lånt ud i flere måneder forud, før jeg nogensinde skulle have fingrene i den. Sådan skulle det ikke gå. Og hvor jeg før ikke har gidet dukker og julekugler, fladt jeg pladask for hippierne, der bebor Arne og Carlos' have.

Jeg kunne slet ikke lade være. Pindene nærmest sprang i hænderne på mig, og med tynd uld fra Søstrene Grene og rester fra garnkasserne fik en enkelt hippie hurtigt ben at gå på.

Hun bliver ikke den sidste. Jeg har lyst til at lave flere. helst inden længe.

fakta3
Design: Hippie af Arne & Carlos.


Garn: Uld fra Søstrene Grene og rester fra strømpegarnskassen. Til huden brugte jeg Lanett Babyuld fra Sandnes garn og håret er lavet af Højlandsuld fra Garnudsalg.

Dukken er fyldt med bamsefyld og det er ikke meget garn der gik til. Jeg er ikke helt sikker på hvor meget, men håret fyldte uden tvivl mest.


Pinde: Strømpepinde 2½ -3 pg 3½.


Størrelse: Hun er 31 centimeter høj - når hun på ægte ballerinamanér står på tåspidserne.


Hippie


Bemærkninger: Min indre symetrifreak vil helt klart næste gang vælge at vende indtagninger og udtagninger, så alting bliver mere symetrisk - i hvert  fald nogen steder.

Ellers - ren afslapning.


Har du lyst til at se flere billeder af hippien, kan de ses lige her på Ravelry.

10 kommentarer:

 1. Hun er SÅ skøn og fræk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og Lydert, overraskende hurtig at lave :)

   Slet
 2. Tænk at du bare lige strikker sådan en skøn hippie :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan havde jeg det også lidt, Lene, da hun lå færdig :)

   Slet
 3. Hvor er hun fin og sjov.
  Hvis du har lyst til mere af samme skuffe, kan jeg kun anbefale Fiona McDonalds bøger. Især Gothic Knits har nogle fine, sjove og skæve "dukker".
  God påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lone, nu bliver jeg nødt til at kigge nærmere :)

   Slet
 4. Hun er altså også dejlig :-) Jeg er heller ikke faldet for hverken julekugler eller dukker, men frygter at Lillefrø en dag vil få øje på bogen med dukker i reolen - så jeg slipper nok ikke ;-) Så må jeg håbe, jeg alligevel vil synes at processen er sjov :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Strikkeheksen hvis det en dag bliver nødvendigt med dukkeben og kjoler i miniformat, kan jeg kun sige at hun overraskende hurtig at strikke :)

   Slet
 5. Skøn Hippie dukke - jeg har faktisk bogen "Strikkedukker" men den har aldrig været i brug - endnu ;) Julekuglerne springer jeg over, men en dukke kunne godt friste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aslaug, jeg er lidt overrasket over, hvor sjov den var at lave :)

   Slet