mandag den 28. april 2014

Erkendelser kan dukke op de mærkeligste steder


Når noget bliver gentaget med tilstrækkelig lange mellemrum, er det ovenud meget lettere at se hvor meget man som individ har lært og er blevet bedre. Sådan havde jeg det til dagens ansættelsessamtaler.


Altanen april 2014


Nu var det jo sådan set ikke mig, der skulle vejes og undersøges, men derfor kan egne iagtagelser godt være på sin plads.

Første gang jeg deltog i et ansættelsespanel anede jeg i bund og grund ikke hvad jeg foretog mig. Anden gang var jeg fuldt bevidst om, at jeg lænede mig godt og grundigt op ad ekspertisen. Det sidste havde jeg sådan set forestillet mig ville ske igen.

Men mens jeg sad der og lyttede og iagtog og gjorde mig mine egne overvejelser, blev jeg også bevidst om hvor meget jeg har lært gennem mit arbejde. Hvor meget af det med iagtagelserne og overvejelserne der efterhånden ligger på rygraden, og som jeg slet ikke kan lade være med.

Jeg tror egentlig altid jeg har gjort det. Jeg er bare blevet bedre til at være bevidst om det. Det var i virkeligheden en fed bekræftelse. For selvom jeg ved, jeg kan, har jeg alligevel somme tider brug for at blive mindet om det.

Jeg fik også stillet spørgsmål - på eget initiativ. Og afbrudt da noget gik for hurtigt, og andet blev glemt. Usikkerheden fra tidligere var væk, og jeg oplevede en sikkerhed i mine iagtagelser som kommer af års erfaring. Jeg var ikke i tvivl.

Jeg ved godt jeg kan. Somme tider skal jeg bare huskes på det.

Det blev jeg i dag.

4 kommentarer:

 1. God fornemmelse at gå hjem fra arbejde med :-) Første gang jeg erfarerede at jeg nu var en erfaren neurologisk sygeplejerske, var da en patient krampede og min nye kollega blev meget forskrækket og jeg kunne tage det roligt og handle :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det er også en god oplevelse. Sådan en der stiver selvtilliden lidt ekstra, selvom man egentlig godt ved man kan. Jeg tror sådan nogle oplevelser er vigtige :)

   Slet
 2. Dejligt, når den slags erkendelser kommer til en. Fremover vil du helt sikkert opleve flere af den slags øjeblikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Olsen, jeg tror jeg oplever dem oftere end jeg egentlig er klar over. Det er ikke altid jeg er god til at stoppe op og tænke - Hvor var det godt. Det vil jeg gerne være bedre til :)

   Slet