torsdag den 1. marts 2012

Semlor


Nu er fastelavn godt nok forlængst overstået, men de svenske dejligheder jeg bagte omkring fastelavn, blev aldrig rigtig gode, og med udsigt til gæster, ver der en oplagt mulighed for at forsøge med endnu en omgang.

Jeg havde håbet på tre gæster, men sygdom kan ingen stille noget op imod, så jeg endte med en. Det er hyggeligt med mange gæster, men det er også superhyggeligt med bare en enkelt.


Fastelavnsboller på svensk


Semlorne blev rigtig gode, også selvom jeg havde pyntet på Sifs opskrift, som ellers er helt suveræn. Anders ønskede chokolade på toppen, jeg tilsatte en smule hakkede nødder. Resten af de hakkede nødder røg i fyldet, der mest af nysgerrighed blev blandet med kakaomarcipan fra Odense. Jeg glemte i farten vanilien, der burde have været i fyldet, men da jeg ikke synes vi skulle undvære, hældte jeg i stedet vanilie i fløden, inden jeg piskede. Ikke alene smagte det godt, det så også rigtig fint ud.

Mens vi forsøgte at spise bollerne pænt - kan det overhovedet lade sig gøre? - strikkede, hyggede og snakkede, fik vi en oplevelse, der ikke glemmes lige med det samme.

For mens Anders stod under bruseren, og mente skægget skulle trimmes, røg det hele pludselig. Jeg har aldrig set Anders uden skæg. Spurgt har han altid sagt, at hans mund er for lille til ikke at have skæg, og ved selvsyn har vi nu konstateret, at han nok havde ret.

Ikke alene har han en meget fin lille mund, han har også den fineste svungne tøsede amorbue. Jeg tvivler på, jeg nogensinde får lov at fotodokumentere. Han har allerede besluttet det var en fejl. Men tror I mig ikke, så bare spørg Bettina. Jeg er sikker på hun kluklo hele vejen hjem.

6 kommentarer:

 1. Savle ! De ser meget dejlige ud !!
  Og så får Anders da ikke flødeskum i skægget :-)

  SvarSlet
 2. Det er sandt. Det havde jeg slet ikke tænkt på :)

  SvarSlet
 3. De ser helt vildt gode ud - de sidste par år har jeg selv planlagt at bage semlor, men endnu er det kun blevet ved tanken. :-D

  Vi skal da se billeder af skægløse Anders..... det er åbenbart once in a lifetime, hahaha......

  SvarSlet
 4. Det siger han i hvert fald, Jens, men jeg tvivler kraftigt på billeder :)
  Du skulle tage og prøve semlor - de er ret gode :)

  SvarSlet
 5. Åh nej! Nu er jeg endnu mere nedtrykt over at jeg måtte melde afbud. Skægløs Anders og Svensk Skum Snask...
  Må jeg foreslå, at han foreviges mens han sover? For billeddokumentation MÅ vi have! Jeg har sådan brug for at grine. Også selv om det lyder mærkeligt pga. den prop i øret, som bare nægter at forsvinde. Nu halvdøv på 6. døgn...
  Frem med kameraet, please! Og du kan bare sige til ham, at det var min skyld og på grund af gruppepres (jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der gerne presser dig!)... ;o)

  KH Karina

  SvarSlet
 6. Haha, Karina, du er slet ikke den eneste der presser på :)
  Og selvom jeg er ked af din manglende hørelse, og ønsker dig de bedste tanker og godeste bedring, er jeg sikker på det virker :)

  SvarSlet