mandag den 15. april 2024

Masker på en søndag - Uge 15

 

Ugen kort:

  • Som ny medarbejder på en skole, går der ofte et år før alle traditioner og andet i den stil for alvor siver ind. Det viser sig at skolen har en venskabsskole i Tyskland, og en flok tyske elever var i København i denne uge. 
  • Jeg har ikke styr på hele konceptet, men det er syvende klasse, der er værter for eleverne og syvende klasse, der senere tager til Tyskland. Denne gang var der ikke værter nok, så et par af sjetteklasseseleverne agerede også værter og havde en tysk elev under deres vinger. 
  • Mandag var de tyske elever med i skole og fulgte undervisningen. Tirsdag og onsdag var de på tur sammen med deres nye kammerater, torsdag var de på tur med lærerne, mens værtseleverne var i skole og fredag tog de hjem. 
  • Jeg vidste ikke hvem af mine elever, der havde en tysk elev med sig, men jeg fik at vide at der maks var fem tyske elever i hver klasse. Mandag har jeg to hold hånsværk og design, fra to forskellige klasser. Var der fem tyske elever i hver klasse, og fulgte de fem elever med mine elever, kunne jeg potentielt have ti tyske elever gennem min undervisning mandag. 
  • De skulle selvfølgelig lave noget. Altså havde jeg masser af nedfaldsgrene far volden med, så de kunne lave en bøjle. Det kan godt nåes på tre lektioner. 
  • Jeg endte med en enkelt tysk elev, hun kunne fortælle mig at grene hedder holtz, jeg startede ud med mit bedste skoletysk, sagde pænt goddag, blandede lidt med engelsk og var glad for at hun fint forstod engelsk. Men når jeg nu havde muligheden brugte jeg tysk, når jeg kunne. 
  • Hun lavede en bøjle, og så glad ud for resultatet. 
  • Jeg fiksede rondelsliberen, der står i håndværk/design lokalet, men manglede en velcroskive og sandpapir. Et par ret vitale dele. Jeg tænkte det var en god ide at få Teknisk Service til at hjælpe mig, der sad nemlig gammelt lim, som skulle fjernes først. Det endte med jeg bare skulle have gjort det selv fra start. Alt tager nemlig længere tid, når man ikke gør det ordentligt far start. Men nu virker den!
  • Vi holdt teammøde med deltagelse udefra.
  • Oscar blev aflyst, han var på forlænget weekend hos mormor. Det gælder om at nyde muligheden inden skolestart lige om lidt. 
  • Min far ville være fyldt 83 år. 
  • En skuffelse hos en god veninde, fyldte også hos mig. 
  • Jeg er inviteret til online GDPR-kursus. Invitation betyder jeg skal gennemføre...
  • Vi holdt teamhygge på Nørrebro i fashionable omgivelser. Det var superhyggeligt. 
  • Jeg var i god tid, og gik en tur på Assistens Kirkegård. Der er hyggeligt. 
  • Weekenden har været helt nede i gear.







Læse: 

Jeg læser Syv M2 med lås. Carl Mørck er anklaget for uhyrligheder, han ikke har begået. Det ved jeg fordi jeg har læst de ni foregående bøger i serien, og selvom de står fint som enkeltstående romaner, har de også bygget op mod den tiende - og sidste bog i serien af Jussi Adler-Olsen

Den er temmelig ny, og jeg tænker biblioteket vil have den tilbage inden alt for længe. Derfor bør jeg læse et pænt stykke hver dag. Jeg ved den bliver spændende - det har alle de andre været. Men jeg er ikke nået til det spændende endnu, og holder ikke længe hver aften. 

En mand og hans tanker indespærret i en fængselscelle, er ikke det allermest spændende. resten af Afdeling Q derimod. Det er her jeg finder mig mest suget ind i handlingen. Desværre har der endnu ikke været mange kapitler med Rose, Gordon og Assad

Jeg tænker det kommer. Eller det håber jeg. Hvem skal ellers opklare hele historien?


Strikke:

Jeg strikker karklude og har haft dem liggende i tasken den sidste uge. Hæklede dyr betyder at bomuldsmængden i kassen med bomuldsgarn vokser stille og roligt. En gang imellem strikker jeg klude eller hækler grydelapper. 

Lige nu er det de blå toner jeg har fundet frem. Om lidt bliver det noget andet. Emilie har meldt ud, at jeg endelig ikke skal holde mig tilbage, hvis jeg har lyserøde rester.

Foreløbig har jeg tre hele klude og en der er halvvejs. Jeg skal bruge nogen til gaver, så jeg tænker jeg fortsætter et stykke tid endnu.

Også selvom de godt kan blive lidt kedelige at strikke. 


  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar