lørdag den 6. april 2024

Ekkodalen

 

For noget der føles som meget længe siden - i november, dengang jeg havde fået nyt job, vi endnu ikke vidste hvornår Louise ville få nyt og vi lige om lidt ikke længere skulle være sammen på daglig basis. 

Dengang - for længe siden - dukkede løftet om at besøge Anne Mette på Bornholm op. Anne Mette var vores grønne dame, som helt tilbage i marts skulle videre, havde bygget den grønne skole op, overlod roret til andre og besluttede at flytte til Bornholm. 




Det blev vigtigt for os at få en aftale i hus, at være sikre på at vi havde noget at se frem til. Vi lavede en aftale, og i går hentede Louise mig i Husum, da sidste lektion var slut og vi kørte mod Ystad, hvor vi nåede færgelejet de ti minutter før afsejling, der står på billetten at vi skal være der.

Aftalen lød på at tage det hele som det kommer, at snakke, at gå en tur et eller anden sted på øen. Og ellers bare hygge os. 

Vi besluttede at tage til Ekkodalen, hvor der er renset op og der rent faktisk er genlyd. Anne Mettes yngste på fem, har i den sidste tid synes at rimene møller - pøller - øller er sjove. Nu blev de endnu sjovere.





Vi gik den korte tur rundt, den går både oppe og nede, og er i omegnen af tre en halv kilometer i temmelig kuperet terræn. I dag også lidt smattet visse steder. De gule prikker, der markere ruten blev pejlemærker for den femårige, der gik hele vejen, og åbnede portaler for os, ved hver eneste gule prik og sørgede for at vi kom helskindede gennem diverse fælder af både is, ild og gift. 

Jeg synes hun er supersej. Også selvom de allersidste meter ned og rundt og op til bilen var svære. Heldigvis ventede resterne af gårsdagens pizza som frokost og siden kørte vi til Nexø og købte is. 

Der er smukt deroppe på toppen af Ekkodalen. Specielt på noget, der vist kan kaldes årets første forårsdag. Vi nød solen, den skønne blå himmel og udsigten, når kanten var tæt nok på, til at vi kunne få et kig ud over. 




Det har været en dejlig dag, og en god bid af en skøn weekend. Det kunne godt gentages. 

I morgen har vi færgebilletter til afgangen inden middag, så vi kommer hjem tid nok til at få noget ud af søndagen og gøre klar til mandag.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar