torsdag den 5. februar 2009

Overlock


Formiddagen er gået med at klippe de sidste stykker til tre par bukser.

Jeg startede med at stå på hovedet i kurvene med stof, for jeg måtte da have noget, der lige kunne lyse lidt op på de ellers temmelig ensfarvede stoffer, jeg har fået købt.

Jeg måtte dog konstatere at langt størstedelen af mit mønstrede stoflager er lyserødt eller blomstret, hvilket måske ikke harmonerer særlig godt med 15-årig teenager af hankøn. Jeg kiggede længe på det blå med spøgelser, men afviste det alligevel med samme argument, der gjorde at det med gullerødder heller ikke kom med - det var meget sødt da han var 4!


Jeg endte med striber og tern, som enkelte farvepletter på lommer eller klapper til samme.

Nu er alle kanter der ikke ender med at være helt gemt væk overlocket. Ligeså foret til tre par bukser i joggingsnit, er overlocket og klar til isyning, når resten altså er syet sammen.

Mit bud er at hvis bare bukserne ender bløde og dejlige indeni, klarer han nok at det ene par er af cowboystof, som ellers ikke har nogen høj stjerne. Men når det nu lå der i restebunken, sat 50% ned - ja så kom det med hjem :)

10 kommentarer:

  1. Hvad er det så med det der overlock?
    Hvad er det godt for?
    Jeg må jo lære :)

    SvarSlet
  2. Kig inden i dine T-shirts, den søm de er syet sammen med er en overlock.
    En overlock har 4 tråde - de nyere 5 - og syr ikke bare sammen, men klipper kanten ren og zigzagger over - det ser bare federe ud.
    En overlock er genial til sammensyning af strikstoffer, men knap så god til sammensyning af faste stoffer, til gengæld er den rigtig god til at sy over kanterne i sømrummene - specielt fordi det ser bedre ud end en almindelig zigzag.
    En overlocker kan ikke erstatte en symaskine, i bund og grund er den til kanter, og afhængig af indstillinger, kan den flere forskellige funktioner :)

    SvarSlet
  3. O.k. på den måde.
    Så skal jeg vist bare lige have noget mere sy-erfaring inden jeg investere yderligere i noget :)

    SvarSlet
  4. Glæder mig altså noget til at se dit slutresultat. Jeg har et hankønsvæsen på snart 10, som har de samme tendenser :) Måske kan din idé give mig inspiration :) Glæder mig...

    SvarSlet
  5. Jeg glæder mig også til at se resultatat. Jeg er ved at nå dertil, hvor jeg har en fornemmelse af, hvor jeg ender. Hvis det færdige resultat kan inspirere, bliver det endnu bedre :)

    SvarSlet
  6. Tænk at du kan sy bukser til din søn - jeg er imponeret!
    Det ville jeg gerne kunne, men jeg har aldrig turdet give mig i kast med bukser. Men hvis man har et godt mønster, kunne det måske lade sig gøre :-)

    SvarSlet
  7. Bukser kræver helt sikkert et godt mønster Madame, for at sidde godt.
    De her skal være løse og med elastik i livet. Så bliver pasformen knap så vigtig :)

    SvarSlet
  8. er en symaskine med overlock lige så god som en maskine der kun er til overlock

    SvarSlet
  9. jeg kan ikke finde ud af hvilken symskine jeg skal investere i. Den ene er en Singer 2273 og den anden en toyota JETB224 som påstår den kan overlock sting.. hvad de så end mener med det, for skal den kan vel ikke skære eller bruge flere tråde på en gang.. Men den viker osse interesant, dels fordi den er letvægt. Jeg drømmer om en robust maskine som ikke laver undertrådsulykker konstant som min mors gamle symaskine, den må ikke være alt for indviklet, den skal kunne sy i tykt stof som denim og ikke være alt for tung. Skal man kigge efter motorkraft på de to? Jeg kan finde gode reviews på singer men ikke på toyota selvom den er udsolgt mange steder. Hvad ville du vælge. På forhånd tusind tak for hjælpen :) venligst Sarah

    SvarSlet