lørdag den 14. februar 2009

Sikken dag!


En lørdag i bedstevenindens tegn.
Den ene skulle noget, så den anden... Enden blev at der pludselig er gået en måned siden vi sås sidst. Der skulle tages revance!

Det med billededokumentationen undervejs, er jeg stadig ikke særlig god til. Kameraet var med, det lå i tasken, og der har det ligget hele dagen.

Allerede inden ti, var jeg ude af døren i morges og satte kursen mod Vesterbrogade og bedsteveninden. Vi drak the, før turen gik mod byen. Det var koldt og klart, men sikken sol og blå himmel.

Vi startede hos Bette Design, hvor jeg aldrig har været før. Sikken lækker butik, vi befamlede det ene garn efter det andet, tænkte store tanker om dette og hint, og skyndte os at gå igen, før vi fik købt noget.

Derefter fortsatte vi mod Stof2000 efter lynlåse og knapper, og vendte tilbage mod midtbyen og Jensens Bøfhus, der i dag havde den mest udsøgte betjening. Også selvom nogen fik kludret og vi måtte vente yderligere på hovedretten. For nogen andre havde desværre fået vores mad. Som kompensation fik vi deserten uden beregning.

Ude i kulden igen satte vi kursen mod Illums Bolighus, for veninden skulle kigge på Stof. Inden vi nåede så langt, lå der midt på gaden en lingeributik med priser nedsat 70%... Jeg blev et sæt blonder rigere.

Efter Illums, der ikke bød på noget der kunne bruges, satte vi kursen tilbage mod Frederiksberg igen, men rundede lige Søstrene Grene, der havde de fineste glas, der måtte med mig hjem. I hvert fald et par stykker af dem.

Mit service bærer præg af at jeg køber tallerkener eller glas, når jeg finder nogle jeg kan lide, til en pris, der ikke ramler, når det senere bliver smadret. Noglegange kommer der meget med hjem, andre knap så meget. Det betyder efterhånden en noget sammensat beholdning af glas, kopper, skåle og tallerkener :)

Vi rundede Sommerfuglen, for jeg kom pludselig i tanke om det blomkålshovede Kaffe Fasset lavede engang og som jeg siden i perioder har drømt om at brodere, og som for syvogtyvende gang har sat sig fast over de sidste uger. Måske Sommerfuglen kan hjælpe? Jeg fik ikke noget svar, for klokken var mange og butikken var lukket. Jeg vender tilbage - gør jeg, og prøver igen en anden gang.

Tilbage hos bedsteveninden fik vi konsumeret uanede mængder the, jeg fik strikket min FLS næsten færdig og vi fik vendt den del af verden, vi ikke havde været igennem endnu.

Det gør godt med sådanne dage :)

3 kommentarer:

 1. Hej Pernille!
  Hvis det er mønstret på blomkålspuden du søger tror jeg du kan finde det i en af Kaffe Fassets broderibøger. Den er også rigtig smuk.
  Hilsen Margith

  SvarSlet
 2. Du har ret, der skal være plads til den slags dage! Hvor dejligt, at du prioriterer dine! Dejlig søndag til dig.

  SvarSlet
 3. Margith det er netop den pude. Jeg ved godt at mønstret findes i en af hans første broderibøger. der hvor jeg tvivler er i forhold til farver. Broderifarvenumre skifter, hvad skal jeg bruge osv.... Jeg har ikke travlt, men engang... :)

  Tusind tak Oline, og i lige måde :)

  SvarSlet