onsdag den 23. august 2023

Strømper med flæser

 

Jeg  kom hjem fra Nyborg med tre små minifed strømpegarn med glimmer og temmelig meget pink. 

 


 

Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke rigtig har forstået minifed, og ret hurtigt ærgrede det mig, at jeg ikke bare havde fundet et enkelt helt fed, jeg kunne strikke strømper af. 

Nu havde jeg de tre fed, og ville have det bedste ud af dem. 

Jeg ville også have flæser, og bruge fra lageret.

Jeg endte med tre par strømper, mere end de tre små fed kunne stå inde for. 

De to par er nogenlunde ens, de kommer her. Det tredje er ganske anderledes..

 

 

 


 

 

Design: Strømper uden opskrift tillagt flæsen fra Skywalker Socks.

 

Garn: De pink strømper er strikket af tre minifed fra Vium garnfarveri i farverne Fashion Fuchia, Fuchia Blush og Pale Purple. 

Her endte jeg  med at bruge 59 gram garn, inklusive flæserne.

De lysere strømper er strikket af et fed strømpegarn fra Birk og Berg, jeg var så heldig at vinde i en samstrik for længe siden. Farven hedder Mix tape og var en del af et trekløver, jeg kalder den i tilgift Lilla, for at kunne kende forskel. Jeg slog op med den allersidste ret Pale Purple fra Vium Garnfarveri.

Hele parret endte med et forbrug på 48 gram, inklusive flæserne. 

Begge strømper har flæser af to tråde silkemohair. jeg er hverken sikker  på farverne eller producent. Noget er Sandnes Tynn Silkemohair, andet er Fraya Friendly fra Stof og Stil.Der går cirka 14 gram garn til fire flæser.

 


 

 Pinde: Strømperne er strikket på 2.25 mm, mens flæserne blev strikket med en pind 2,75 mm.

 

Størrelse: Jeg håber de passer Rose. Jeg ville have slået 52 masker op, men kom måske til at slå 56 masker op. Længden er cirka en størrelse 30.

 


 

Bemærkninger: Jeg har ikke som sådan brugt en opskrift. Jeg har brugt Skywalker Socks som udgangspunkt, og strikket en omgang vrang lige efter ribben og igen med 7 omgange imellem, til at strikke masker op til flæserne. 

Jeg strikkede korte strømper. Efter sidste vrangomgang, strikkede jeg yderligere 10 omgange, og startede hælen. Jeg strikkede en timeglashæl, jeg kan ikke huske hvilken. 

Tåen er en stjernetå. Den bliver jeg mere og mere glad for. 

Jeg strikkede masker op til flæserne i et fint mix af masker strikket op i øverste maskeled og omslag. På det ene par strikkede jeg flæsen uden at gøre noget ved omslagene. Ved det andet par strikkede jeg omslagene drejet ret på første omgang.

Til de trefarvede strømper delte jeg mængden af pinde i fod og skaft med tre. Det passede rimeligt med et farveskifte, så den første farve var rib og skaft, den anden farve hæl og halvdelen af foden og den tredje farve resten af foden og tåen. 

Jeg fadede ikke, jeg skiftede bare farverne.  


Vil du se flere billeder af strømperne, kan de pink ses her og de ensfarvede her på  Ravelry.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar