onsdag den 16. august 2023

Ærmer

 

Jeg kunne næsten ikke vente med at bruge det tossede håndspundne garn. Allerede mens jeg spandt, vidste jeg, at det ville blive et fjollet garn, der skulle bruges til noget særligt og sjovt. 

 

 

Det var Asli Sorup, der i sin podcast introducerede tanken om et par ærmer, en udvidet sjælevarmer og et projekt, der ikke bruger helt så meget garn, som en hel sweater. 

I første omgang synes jeg at ærmerne var for mærkelige. At de ikke var noget for mig. Men tanken voksede, de blev sjovere og sjovere, og jeg blev lidt tændt af tanken om at strikke et sæt ærmer. 

Emilie synes længe at jeg var tosset, at det på  ingen måde kunne passe til min stil og at jeg måtte have sprængt en sikring. Da vi tog billeder, ville hun også gerne prøve, blev lidt glad for ideen og endte med at mene, at hun selv have sådan et sæt ærmer. Med mindre jeg ikke får dem brugt og hun kan bruge mine. 

Det vil jo være synd hvis de ikke bliver brugt! Sagde hun. 

Jeg har haft dem med mig på  arbejde, siden de blev færdige. Til trods for ærmer og ingen krop er de varme. Meget varme, og med solens fremkomst har jeg ikke rigtig haft brug for at  have dem på. 

 


 

For at gør det endnu sjovere, mødte jeg Louise i løbet af ferien. En tidligere kollega satte os stævne, og mens Berit og jeg var på arbejde og godt kunne afsætte en aften, havde Louise et par dage hjemme, mellem ture rundt i Danmark og ville også gerne være med. 

Hun havde været på Bornholm, var stødt ind i en ung kvinde, der samlede genbrugsgarn, som hun havde snakket en hel del med. Den unge kvinde strikkede de sjoveste trøjer, der bestod af ærmer uden krop. Louise havde set sig nødsaget til at købe en, men var usikker på om hun ville komme til at buge den.

Sjovt sagde jeg, Jeg er ved at spinde et tosset garn og har besluttet at det skal blive til ærmer uden krop. 











Design: Et par ærmer  uden krop. Jeg brugte ingen opskrift.


Garn: Håndspundne rolags fra Lake House Mood. 

Jeg havde 244 gram og brugte det hele.


Pinde: Jeg strikkede det hele på 4 mm. Både ribber resten. Jeg ville gerne have det mere rustikke udtryk en rib på en større pind kan give.


Størrelse: Jeg har brugt mig selv, prøvede, strikkede tilbage og prøvede igen, til jeg var tilfreds. 




Bemærkninger: Jeg slog 98 masker op. Strikkede rib, fordelte maskerne til for, bag og ærmer, inden jeg lavede en mængde vendepinde, så nakken er del højere end fortil. Jeg kan godt lide når der er forskel på for og bag., og strikker gerne flere vendepinde end en opskrift angiver. 

Jeg lavede vendepinde med 4 maskers mellemrum over hele ærmet - omkring 5 vendinger på hvert ærme. Samtidig strikkede jeg raglan over rygmaskerne.

Jeg fortsatte raglan til jeg synes ærmegabet var dybt nok. Delte krop og ærmer, slog ekstra masker op under armen og strikkede et par omgange krop, inden jeg sluttede af med rib. 

Jeg ville gerne have brede ærmer og samtidig bruge  alt garnet. Jeg var længe i tvivl om der var nok. 

Jeg endte med at tage en tredjedel af maskerne ind og strikke rib, til jeg ikke havde mere garn. Det var nok meget godt, for ærmerne skulle helst være lange. 

 

 

Jeg fryser ofte på arme og om halsen. jeg er temmelig sikker på at jeg bliver glad for ærmerne, når det igen bliver koldt. 

Vil du se flere billeder af ærmerne, kan de ses på Ravelry. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar