lørdag den 18. juli 2020

Endnu flere sokker


Det er efterhånden længe siden jeg købte garn til nye sokker til Anders.

Han mangler og bruger dem han har, hele tiden og til de ikke kan mere. De kan ikke mere.





Vi endte med at købe otte hundrede grams Zauberball Crazy nøgler i fire forskellige farver, og længe var det sokker til Anders, der lå i min taske, når jeg var ude.

Jeg strikker sokker med dobbelt garn på pinde nummer 4. Anders har en stor fod, og holder meget af længde op ad benet. Dermed går der lige omkring 120 gram til et par sokker. De 800 gram er blevet til seks par.

Han ville egentlig gerne have haft dem længere, men jeg blev usikker på om der så ville være garn nok til de seks par.

De to første par har jeg vist frem for længe siden. De fire resterende lå længe og ventede på tid til fotos og overdragelse til den glade modtager.

Tiden fandt vi mens vi var i sommerhus, og det skal næsten siges at Anders pakkede i hans egen bagage, både ud og hjem. Til trods for at han ikke måtte bruge dem, før overdragelse. Så kunne jeg jo lade være med at fortælle at al bagagen - både min og  hans - blev pakket på min cykel - både ud og hjem - for tunge damecykler med bagagebærer og cykelkurv er langt bedre at pakke på, end lette cykler med racerdæk og ingen unødig ekstraudstyr...





Jeg overvejede at stoppe dem allesammen i et indlæg. Men jeg vil faktisk gerne vise dem frem et par ad gangen. Altså bliver her muligvis lidt fyldt med sokker de næste dage - eller uger, hvis nu jeg finder ud af at stoppe noget andet ind imellem....


Så hermed - Par nummer tre:











Design: Sokker efter den efterhånden gennemprøvede selvkomponerede opskrift, som i princippet er brugt i generationer.


Garn: Zauberball Crazy fra Maskefabrikken i farven Pause in Blau. Tråden er holdt dobbelt og en lille bitte smule rester brugt i den øverste rib.

De færdige sokker vejer 120 gram.


Pinde: 4 mm - strømpepinde.


Størrelse: 47 - Anders har en stor fod.





Bemærkninger: De er strikket fuldstændig efter mønstret til det første par - det er de næste også.

Erfaringen siger at Zauberball Crazy holder rigtig godt i brug. Derfor faldt valget på netop det garn.

Af de mange par, jeg strikkede for mange år siden, og som har været i brug i sikkerhedsko og på arbejde dag efter dag efter dag, er det stort set kun det ene par strikket netop Zauberball Crazy, der stadig ser næsten nye ud.


Har du lyst til at se flere billeder af sokkerne, kan den ses lige her på Ravelry.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar