lørdag den 11. marts 2017

My Little Pony - Princess Cadence


Længe (eller i hver fald) inden jul, startede jeg på en hest. Ikke en hvilken som helst hest. Næh, en My Little Pony i prinsessefacon.

Planen var at give den i julegave, men som tiden gik (og jeg fik mere travlt med at blive færdig) var det ikke længere så aktuelt at give gaven væk. Den stakkels hest endte i bunden af en kurv, næsten færdig men uden alle de detaljer, der gør den helt speciel.

For et par uger siden blev den endelig færdig. Planerne om at rydde ud i de halvfærdige projekter betød opmærksomhed til det øjenløse dyr. Det tog længere tid at blive færdig, end jeg havde regnet med, men det gik hurtigere end jeg undervejs estimerede.

En ting er at hækle en hest i tykt bomuldsgarn. At sy dele sammen, til den til sidst ligner en hest. Noget helt andet er er hækle fine detaljer i glimmergarn. Specielt når hesten skal have både krone, halskæde, guldsko og hjerteformede tatoveringer på bagdelen.

Ifølge opskriften skulle øjnene have været klippet af filt, syet sammen på maskine og syet på dyret med nål og tråd. Jeg synes ikke det var pænt, så også et par hæklede øjne hørte med til detaljerne. Et par øjne, jeg er endt med at synes blev rigtig gode.Men hvad skulle jeg så med den. Jeg overvejede for og imod. Skulle den oprindelige modtager have den uanset om det ville falde i god jord eller ej? Skulle jeg finde en anden modtager? Det var svært.

Det gav sig selv, da jeg den anden dag havde den med på arbejde med den sikre overbevisning at jeg mellem møder, undervisning og SFO kunne nå et hurtigt Photoshoot i dagslys. Det lykkedes til fulde. Hvad der også lykkedes var en afsætning. Berit kastede et enkelt blik på den, faldt noget nær i svime og erklærede på stedet at hun var villig til a købe den til det My Little Pony-elskende barnebarn.

Hvem kan sige nej til det?
Design: Chikita My Little Pony af The Nerdy Knitter.


Garn: Coton 5 fra Lammy Yarns. Et meget tykt bomuldsgarn. Jeg valgte farver efter den ønskede pony og kom hjem med nærmest skinnende pink, gul og lilla.

Der gik i alt 487 gram Coton 5 til hesten, fordelt med 238 gram pink, 157 gram gul og 92 gram lilla.

Derudover brugte jeg en del Lammy Lurex glimmergarn i guld og blå, sammen med rester af bomuldsgarn i flere farver til øjne.

Dyret, manke og hale er stoppet med fyld fra en IKEApude.

Hæklenål: 4 mm til selve hesten. 2 til glimmerdetaljer og 2½ til øjnene.


Størrelse: Den færdige pony vejer 678 gram. Den er 45 centimeter lang - fra horn til halespids. På det højeste sted (pandehåret) måler den 35 centimeter, mens den fra yderste bagben til yderste bagben måler 14 centimeter.


Bemærkninger: Som udgangspunkt fulgte jeg opskriften efter punkt og prikke. Den var svær at sy sammen og står ikke perfekt. Opskriften krævede sine steder lidt fantasi. Nu skulle det være en enhjørning, så jeg tilføjede et horn. Hjerterne fandt jeg en opskrift til på nettet, mens sko og halskæde er fri fantasi. Kronen er en gentagelse af kronen til Emilies lyserøde frø. Diagrammet kan findes mellem billederne af frøen på Ravelry.

Øjnene er et kapitel for sig. Jeg printede øjnene i den rigtige størrelse og hæklede samtidig med at jeg målte efter på billedet. Jeg kan under ingen omstændigheder genskabe øjnene, men de består en en samling hele og halve stangmasker sammen med luftmasker, fastmasker og kædemasker. De hvide prikker i øjnene er franske knuder syet med dobbelt tråd.

Alle de små dele er syet fast med sytråd.


Har du lyst til at se flere billeder af den lille pony, kan de ses lige her på Ravery.2 kommentarer:

  1. Kæft, den er sød, den kender jeg mange piger, der ville falde om for at få :D

    - A

    SvarSlet