mandag den 6. marts 2017

Saku


Det lille kit af den lækreste silke, alpaca og uld, som jeg købte med hjem fra Berlin, lå længe og ventede inden jeg fandt det frem.

Jeg er i gang med at rydde ud i projekterne, og manglede pludselig noget at tage med. Det der lille og overskuelige projekt, jeg helst skal have liggende i tasken. Her viste det lille kit sig at være en god ide, omend jeg endte med at strikke det meste herhjemme, når tiden var knap.

For mønstret krævede alligevel lidt mere koncentration end jeg regnede med, og strik i tog eller pauser blev hurtigt til mere tanke med praksis.

Oprindeligt er mønstret to lange rør, uden tommel eller spejlvending af mønstret. To rør med den samme drejning af et ellers meget fint mønster. Det kunne jeg ikke leve med. Hverken det asymmetriske mønster eller det manglende hul til tommel.

Så jeg lavede det om.

De færdige pulsvarmere har ligget og ventet på billedetagning lige så længe som Emilies hjertevanter. Heldigvis gad Emilie godt tage billeder af mine hænder, da jeg var færdig med at tage billeder af hendes.
Design: Saku wrist warmers af Tanja Lay.


Garn: Hana fra Ito. Farven hedder Lily Pond, og er en skøn blanding af silke, alpaca og uld.

Garnet købes i nøgler a 25 gram. Jeg havde ikke mange centimeter tilbage af det lille nøgle.


Pinde: 3 mm.


Størrelse: Opskriften er one size.Bemærkninger: Jeg startede med tre pinde ret, inden jeg samlede til en ring og strikkede rundt. Efter 15 gentagelser, strikkede jeg en tråd ind over maskerne mellem to vrangmaskerækker og strikkede videre. Efter yderligere 3 mønstergentagelser strikkede jeg igen tre pinde ret - frem og tilbage - inden jeg lukkede af.

Ved tommelmaskerne strikkede jeg 2 retriller rundt (skiftesvis 1 omgang ret og 1 omgang vrang).

Inden jeg startede vante nummer to, spejlvendte jeg mønstret og gentog ellers ovenstående.

Jeg brugte enderne til at sy retstrikken i top og bund sammen, inden jeg hæftede ender.


Har du lyst til at se flere billeder af pulsvarmerne, kan de ses lige her på Ravery.
2 kommentarer:

  1. Hvor er de søde og sikken en PÆN farve de har {;o) en sammensmeltning af vores 2's ynglingsfarver {;o)

    SvarSlet