søndag den 19. marts 2017

Les Petits Points Parisiens


Det er længe siden at der stod efterårsferie på programmet - omend vejret udenfor virker som om det er i tvivl.

Det er derfor også længe siden Emilie og jeg var i Paris.

På den sidste hele dag stod der shopping på programmet - og garn - også selvom ingen af os rigtig købte noget. Jeg havde hjemmefra fundet garnbutikker, men da vi var der, var det ikke længere helt så vigtigt at finde dem.

På førstedagen var vi forbi La Drogerie, og som ugen gik var der to kun to butikker tilbage på listen, som jeg gerne ville forbi. Den første fordi den lå lige rundt om hjørnet - næsten - og derfor svær at lade forbigå.

Vi startede dagen med at gå op til kirken og til venstre. Det var den rigtige retning, men vi gjorde holdt inden vi fortsatte længere til venstre på Montmartre. Der lå nemlig en hyggelig lille butik, der tæt ved kirken, som vi var kommet forbi mange gange - men altid lige efter lukketid. Nu skulle det være.Med hver vores pose, gik vi videre ind på Montmartre, i en retning der tydeligt ikke er helt så besøgt af turister. Så lidt besøgt at vi blev spurgt om vej, og beredvilligt forsøgte at hjælpe. Jeg er ikke sikker på udfaldet var særlig vellykket.

På 24 Rue Verón ligger en lille og usandsynlig hyggelig garnbutik. Les Petits Points Parisiens. Vi kom dertil via den skønneste franske trappegade og ad Rue Verón, der er indbegrebet af fransk, med de allestedsnærværede scootere parkerede i lange rækker.

Desværre var butikken lukket. Trods lovning på det modsatte. Men der så vildt hyggeligt ud, når vi kiggede ind.Endnu hyggeligere var dekorationen af husfacaderne. Nogen har taget sig tid til at male de skønneste og mærkeligste ting på papir, for at tapetsere det på murene, som hængende på en lang vasketøjssnor.

Vi stod længe og beundrede den ophængte elefant, bispehue, fisk og dykker mellem de mange andre finurligheder.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar