søndag den 5. marts 2017

Med hjertet på rette plads


Mens Anders og jeg var på hobbymesse, var Emilie på arbejde. Siden jeg strikkede hue til hende, har hun ønsket sig et par matchende vanter.

Jeg var lang tid om at komme i gang, og det til trods for, at garnet lå fremme og Emilie havde beskrevet ønsket temmelig tydeligt. Da jeg først kom i gang, blev de hurtigt færdige - sådan er det vist tit med vanter, og de har ligget klar til brug den sidste uges tid.

Men de har ikke været brugt, for vejret slog om, Emilie mente ikke længere at have brug for varme, når hun cykler til skole, og så endte de med bare at ligge. Der var også lige det der med billeder. Jeg har åbenbart skolet min familie så godt og grundigt at ingen af dem tager strik i brug, før det er blevet foreviget.

Vi gik hjem fra messe i regnvejr, længe før Emilie havde fri, og snakkede om hvorvidt det skulle være i dag billederne skulle tages. Vi havde nemlig en aftale, Emilie og jeg. Heldigt nok var regnen forsvundet da Emilie nåede hjem. Gråvejr til trods var der lys nok til billeder og henne ved cykelbommen, de skæve fliser og vandpytten sådan nogle knap så vandrette fliser hjælper på vej, fandt vi plads til photoshoot.

Heldigt nok, for i morgen loves der kolde vinde og endda sne visse steder i landet. Vistnok ikke her, men det betyder ikke, at det ikke bliver koldt.Det allervigtigste i Emilies vanteplan var et hjerte. Et hjerte, der kan holdes i hænderne, når håndfladerne vendes opad. Jeg kunne ikke overskue at strikke hjertet med, så det blev i stedet broderet på til slut.

Og det er altså broderet, selvom billederne og måske lyset spiller et puds, og får det til at se ud som var tegnet på bagefter.

Jeg tænker hun har dem på i morgen.
Design: Bittas Mittens and Vistes Wristwarmers af Bitta Mikkelborg.


Garn: 2 tråde Rasmillas Yndlingsgarn i farverne Lys Blågrå, Cowboy og Midnat tilsat en tråd Blackhill Superfine Alpaca Mørk Smagrad fra Garnudsalg. Hjertet er broderet af en dobbelt tråd CottonWool, også fra Garnudsalg i farven den Røde Baron

Der går ikke meget til sådan et par vanter. Færdigt vejer de  bare 90 gram. Alpacaen står for de første 26 gram, hjertet blot 4 gram, resten er fra Rasmilla.


Pinde: 4 mm - strømpepinde rundt og rundt og rundt.


Størrelse: Opskriften er onesize. Jeg startede indtag foroven, så de endte med at passe mine hænder. Det passer også fint Emilies hænder.Bemærkninger: Jeg ville have lange vanter og slog 5 masker ekstra op. De 5 masker blev fordelt, så der var en maske ekstra i alle de drejede ret rækker, der med tiden blev formindsket i antal. Jeg tog ind to gange, inden jeg strikkede endnu en snoning og begyndte på hænderne.


Har du lyst til at se flere billeder af vanterne, kan de ses lige her på Ravery.
4 kommentarer:

 1. Hvor er de fine. Og en god ide med hjertet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Garnløkken, helt igennem Emilies ide :)

   Slet
 2. Så smukke - og dejlig idé med hjertet

  SvarSlet
  Svar
  1. Unikarina, jeg synes også det er en dejlig ide :)

   Slet