mandag den 29. december 2008

Sushi


Det er ikke meget mere end et år eller to siden jeg første gang smagte sushi. Egentlig troede jeg slet ikke det ville være noget for mig, men jeg troede forkert.

Ud over at være en fryd for øjet, er det bestemt også en fryd for ganen. Delikat, let og med en nøje afstemt smag er det helt sikkert et yndlingsmåltid.

Det gik dog også hurtigt op for mig, at sushi bestemt ikke bare er sushi. Der skal kæles for detaljen og kokkens hemmelige opskrifter er hemmelige med god grund.

I det lokale center åbnede for et års tid siden en sushibar. Selvfølgelig skulle det prøves og aldrig er jeg blevet så skuffet. Faktisk har vi prøvet igen, det kunne jo være vi tog fejl. Men nej, skal der spises sushi her i huset skal vi ind til byen.

Ungerne er ikke så vilde med konceptet, og da det heller ikke ligger i den billige ende af spise-ude-løsninger, får vi helt bestemt ikke nok (er vi et par stykker der mener)

I aften skulle det være. Efter al den tunge julemad, og når vi så samtidig er børneløse, jo da. Toget mod Hovedbanen og videre til Vesterbrogade, hvor et af de bedste sushisteder vi kender ligger.

Jeg er mæt nu, men helt sikkert klar til mere i morgen (hvis bare jeg havde råd).

5 kommentarer:

 1. Guffeliguf!!!
  Jeg er også VILD med sushi og mener at vi har et af byens absolut beste steder her på Amager, nemlig Amar' Sushi på Øresundsvej. De laver meget enkel, basal sushi, til gengæld er det tip-top i orden HVER gang og risens smag og konsostens er perfekt. De laver kun takeaway er er lukket i weeeknden - men ellers de varmeste anbefalinger herfra :-P

  SvarSlet
 2. Jeg har endnu oplevelsen med Sushi til gode. Men det er et af målene for 2009:) Nær ved min arbejdsplads er der netop ånbet en Sushi takeaway. Men jeg er også sikker på, at det skal være en aften hvor pigerne ikke er hjemme:)

  SvarSlet
 3. Sushi er fantastisk men det skal være i topkvalitet for ellers smager det væmmeligt og er iøvrigt nærmest livsfarligt.

  SvarSlet
 4. Der er ingen tvivl om at det skal være af god kvalitet. Vi har prøvet at lave sushi selv, det var ret sjovt, og slet ikke så let - og smagte ikke lige så godt som på vores yndlingssteder.
  Jeg skal prøve selv igen, engang, det kan jo være jeg bliver helt god til det engang :)

  SvarSlet
 5. Det kan bestemt betale sig at prøve igen og igen med sushi-produktionen - til sidst ender man med at blive helt god til det ;-) . Når jeg har tid (for sjældent) hører det til en af mine yndlingsbeskæftigelser (kik evt. med her http://www.bentehoffmann.dk/blog/?p=51).

  Men ... det er nu også skønt at få serveret (god) sushi!

  SvarSlet