tirsdag den 1. februar 2022

Garden Party nummer to

 

I går, mens de sidste rester af stormen blæste løs, lykkedes det at tage billeder af det færdige skørt. Det har været længe undervejs, og jeg har svinget mellem at synes det blev ganske forfærdeligt og rigtig godt. Jeg er heldigvis endt på det sidste, og glæder mig til at bruge det.

 

 

Det er sjældent jeg strikker den samme opskrift to gange. Når jeg gør det, er det som regel børnetøj. Men i det her tilfælde var jeg ganske simpelt bare nødt til at have en nederdel nummer to. Jeg vidste det i samme øjeblik den første var blevet færdig og nu - et år senere - har jeg så to.

Mens jeg købte garn specifikt til det første skørt, havde jeg det der svarede til halvdelen af det andet liggende. Det var den slags garn, der går under betegnelsen vellagret. Det lå længe inden jeg startede, og jeg var lige så længe helt sikker på, at det ville blive nemt at finde noget garn i nogenlunde tilsvarende kvalitet (entrådet strømpegarn) og i farver der ville passe til. 

Det skulle vise sig at være helt forkert. Jeg ved ikke om hvorfor. 

Måske var jeg bare uheldig. Måske ledte jeg de forkerte steder. Under alle omstændigheder nåede jeg på det nærmeste at give op, inden jeg endte med at købe lidt i blinde og hen ad vejen blive rigtig glad for resultatet.


Design: Garden Party - et skørt af Kirsten Brun.


Garn: Entrådet strømpegarn i flere varianter. Jeg endte med et forbrug på 336 gram fordelt på fire forskellige kvaliteter.

Jeg tog udgangspunkt i tre nøgler Rustik fra Netto i to forskellige indfarvninger. De vejede hver 50 gram. Garnet har jeg haft i en evighed, og findes ikke længere i handlen. Da jeg startede med at strikke skørtet troede jeg det skulle fortsætte i en farveskala, i nogenlunde nærhed. 

Jeg tilsatte derefter to forskellige nøgler garn. Jeg fandt et 100 grams nøgle Happy Sheep Magic Sock Wool på nettet i en farve, der så noget anderledes ud end forventet, da den ankom. Jeg havde haft en forventning om at det var nok til den fulde længde, men synes resultatet blev lige kort nok og købte derfor 50 gram Bergen Superwash i grå toner i den lokale Kvickly.

Jeg endte med at strikke kanten af resterne fra glimmerstrømperne til Rie, jeg startede året med at strikke. 

Jeg synes faktisk de meget forskellige farver spiller ret godt sammen. 

 Pinde: Kanten er strikket på pind 2,75 mens selve skørtet er strikket på pind 3,25. Min rundpind i den størrelse er lige kort nok, så maskerne sad tæt til slut.


Størrelse: Cirka størrelse large.


 

Bemærkninger: Jeg strikkede skørtet oppefra og ned. Startede med at strikke linningen, målte og syede en elastik sammen til en ring, og strikkede sammen med elastikken indeni, inden jeg fortsatte i mønster. 

Jeg startede mønstret, som det er beskrevet at skulle ende i opskriften - altså 5 masker mellem mønstergentagelserne. 

Jeg tog ud modsat opskriftens bud på indtagninger. Undlod sammenstrik, men fortsatte udtagningerne. Jeg tog ud på hver femte mønstergentagelse.

Da jeg synes skørtet var langt nok/jeg havde ikke mere garn, strikkede jeg kanten frem og tilbage i retriller, mens jeg fortsatte mønsteret på retsiden. 

Jeg spillede lidt yarnchicken til sidst - og vandt.

Jeg brugte ganske simpelt rub og stub af det garn jeg havde til rådighed. 


Vil du se flere billeder af skørtet, kan de ses på Ravelry.

 

 

 2 kommentarer:

  1. Det er rigtig fint! Smart at bruge strømpegarn - man burde jo næsten kunne lave det af rester?

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, Kirsten anbefaler rester i opskriften. Jeg forestiller mig der er et vist slid på en nederdel, så strømpegarn giver mening. Jeg har en drøm om en dag at strikket et par gamacher, og tænker helt klart også strømpegarn :)

      Slet