mandag den 7. februar 2022

Kanelsnegle på pind

 

Vores grillhytte er et fantastisk sted at sidde med bål, sjove eller alvorlige snakke og i læ for vind og vejr. 

I det sidste lange stykke tid, har vi i Klubben ikke haft adgang til grillhytten. Restriktioner betød at skolens udearealer var delt og den der famøse hytte stod ikke på vores område. Det betyder ikke vi ikke har lavet bål, og i den forbindelse har det vist sig at man sagtens kan sidde i læ under en pavillon med bål i et bålfad - men det er bare ikke helt så hyggeligt. 

 

 

I fredags kunne vi endelig indtage grillhytten igen. Vi har lavet mange sjove ting over det der bålfad. Pandekager på bålpanderne er for eksempel altid et hit, men snobrød duer ganske simpelt ikke, når der potentielt er over tyve børn, der skal til.

I fredags blev det derfor snobrød der stod på menuen. Med et tvist. For gennem de sidste måneder har Louise og jeg kigget på alt muligt der kan laves over bål. Noget af det der er gået igen er pizza og kanelsnegle i snobrødsformat.

Jeg synes det skulle fejres at vi kunne vende tilbage til det overdækkede og tænkte derfor at det med kanelsnegle var en god ide. Også fordi jeg vidste jeg ville være alene derude, og jeg har en ide om (uden at vide noget som helst) at pizzaversionen godt kan være lidt mere besværlig. 

Det viste sig ikke at være helt så let som forventet. Den sammenrørte remonce, var let og blød, da jeg gik ud til bålet, men det var koldt ude, hvilket betød at smørret ret hurtigt blev noget mere svær at arbejde med. 

Der kom derfor noget mere fyld i den udrullede dej, end jeg lige havde forventet og noget mere fyld betyder at smør over bål smelter, finder huller i dejen, drypper og betyder at selv godt sammenhængende snobrød snor sig op og falder af pinden. 

Al begyndelse er svær. Jeg tænker vi lærer og de søde børn synes alt var godt. 

 

 

På fredag har jeg planer om at forsøge mig med boller i æbleskivepanden. Jerg har ikke set det nogen steder, men jeg har set andet i den der hullede pande, og tænker det må kunne lade sig gøre. Ydermere har Emilie fundet en af støbejern, og jeg tror det er bedre end den anden vi har.

Det skal i hvert fald prøves af.
2 kommentarer:

  1. Ha ha - troede lige at du havde strikket kanelsneglestrømper! Men denne her udgave ser måske lidt mere lækker ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, de smagte rigtig godt og var godt klistrede :)

      Slet