søndag den 13. februar 2022

Alternative boller

 

Emilie har fundet en æbleskivepande af støbejern, og jeg har glædet mig til at opleve om der er en forskel på hvordan varmefordelingen er i sådan en, kontra den første pande hun fandt.

Altså skulle der laves et eller andet i den der pande med huller, da der i fredags stod bål på menuen. 

 

 

Hvor ideen om boller kom fra ved jeg ikke, jeg har ikke set det nogen steder, men jeg tænkte at det kan næsten ikke gå galt. 

Anders mente jeg skulle bruge en dej med både æg og mælk, fordi den type dej er bedre til at modstå varme. Så jeg lavede en nogenlunde klassisk fødselsdagsbolledej, lod den hæve mens der stod møde på programmet, pakkede vognen og begav mig ud mod grillhytten.

Det er så skønt at være tilbage. Det har været fint at lave bål i bålfadet bag Klubben, og vi gør det helt sikkert igen, men at have siddepladser i ly under tag, at have plads til et større bål og at kunne hyggesnakke ude på den anden side af fodboldbane, tæt ved skoven er bare noget andet.

 

 

 

 Jeg valgte den store rist, der ikke kan indstilles i højden. Det kan risten over trefoden, og måske havde det været et bedre valg. For at være sikker på at have varme nok, længe nok og højt nok, byggede jeg et stort bål. Jeg tilsatte alle de halv brændte stykker træ, der allerede lå på bålpladsen og det fik hurtigt godt fat.

Der er ingen tvivl om at støbejern fordeler varmen helt anderledes end en pande af et eller anden jeg ikke er helt sikker på hvad er. Jeg er afgjort tilhænger af støbejern, når der skal laves noget som helst over bål.

Varmen var god til at starte med, og skabte nogle noget brankede boller. Ungerne synes de smagte godt, og var klar til flere. Som bålet brændte ned, blev varmefordelingen bedre og bollerne meget pænere udenpå. Til sidst var det brændt så langt ned at der ikke var meget varme tilbage, og jeg endte med at sætte den sidste pandefuld direkte i gløderne. Det gav til gengæld rigtig god varme. 

 

 

Jeg tror jeg vælger trefoden næste gang, med mulighed for indstilling alt efter bålets beskaffenhed, for der bliver helt sikkert en næste gang. Boller over bål i en æbleskivepande kan noget.

 




 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar