søndag den 13. februar 2022

Here We Gnome Again

 

Februars lille nisse er færdig og fotograferet mellem gravene på kirkegården ganske som den første. Ikke om den ville snydes. 

 

 

Jeg tænker at med et helt års nisser, kunne omgivelserne gå hen og blive et studie i hvordan stedstegrønt forandrer sig hen over årstiderne. Vi valgte samme sti, men gik lidt længere ind, og fandt en grav med vintergækker som baggrund. 

Nissen var svært tilfreds. 

De to gutter, der gik rundt og klippede omkring træerne langs alleen, lod sig ikke mærke med noget, og smilede endda pænt, da jeg kørte igen. 

 

 

Planen med projektet er, at hver nisse skal slås op og strikkes inden for en måned. Det betyder at jeg skal vente til kalenderen siger marts, inden jeg må slå op til den næste. Jeg er lige ved at tro, at det kan være med til at holde dampen oppe hele året, for lige nu har jeg lyst til at slå op til den næste, og glæder mig derfor til jeg må, når det engang bliver marts. 

Det betyder at jeg har masser af tid til at overveje hvilken farve eller facon den næste nisse skal have. 

Det er faktisk helt hyggeligt. 

 

 

Design: Here We Gnome Again af Imagined Landscape.

 

Garn: Supersoft i flere versioner. Det meste fra Holst garn, men også lidt fra Garnudsalg. 

Jeg har strikket med dobbelt tråd og startede med to farver holdt sammen. Det blev ikke pænt mod snoningerne, men kan nok bruges en anden gang.

Jeg har i alt brugt 33 gram garn.Pinde: Jeg brugte igen mine 3 mm pinde af krondyrben. 

De er en smule elastiske, og med de mange tætte snoninger - der snoes på alle pinde - udfordrer det pindende en smule, med en følelse af at lige om lidt knækker de. Det er her krondyrpindene viser deres værd.

 

Størrelse: Nissen er fyldt med fiberfyld fra en IKEA-pude og har 8 store spændeskiver i bunden som vægt. Den kunne godt have brugt noget mere. 

Den endte med at veje 117 gram og har en fuld højde på 37 centimeter. Med huen nede måler den kun 21 centimeter. Den er 9 centimeter bred på det bredeste sted.

 

 

Bemærkninger: Der er ikke så meget at bemærke. Det er som sådan bare at følge opskriften. Med en enkelt undtagelse.

Ifølge opskriften har skæg og næse samme farve. Det synes jeg ikke de skal. 

Jeg strikkede derfor skægget uden næsen og strikkede næsen bagefter. Næsen er en bobbel på fem masker. Jeg strikkede de fem masker op omkring en maske i skægget, strikkede frem og tilbage efter opskriften og samlede dem igen til en. 

Det blev en meget stor næse. Så stor at jeg fik lyst til at gøre noget ud af den. Altså fandt jeg en perle, brugte enden af garnet til at ri rundt i kanten af næsen og trække den sammen om perlen, inden jeg syede næsen fast til skægget. 

Jeg synes det virker ret godt. Og sådan en nisse må gerne have en næse, der kan ses. 


Vil du se flere billeder af nissen, kan de ses på Ravelry.
2 kommentarer:

  1. Den er vildt fin med snoningerne!

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, jeg tror det her var en af de første af de små gnomer jeg så, og som jeg siden har haft lyst til at strikke. Det var helt sikkert snoningerne der bed på mig :)

      Slet