mandag den 21. februar 2022

Holger Danske

 

Dagen er brugt i Helsingør. Jeg ved ikke hvad jeg havde regnet med, da vi i morges satte ud, men at udflugten ville tage hele dagen, havde jeg måske ikke rigtigt overvejet. Ikke at der var noget i vejen med det.

 

 

Emilie og jeg har set Ingemann og kongerækken. Det udsprang af Emilies historieglæde, der især retter sig mod to så forskellige dele af historien som Skagensmalerne og Kalmarunionen, med Margrethe d. I i spidsen. Det var den glæde der i sin tid betød at vi tog til Kalmar en sommerferie, og det var den glæde, der fik mig til at foreslå vi så kongerækken sammen.

Undervejs i serien besøger Ingemann Kronborg og Jim Lyngvilds udstilling om kongerækken, og vi snakkede lidt løst om at den ville vi gerne se. Da vinterferien var planlagt og Helsingør ikke er langt fra Gilleleje blev det pludselig en mulighed som jeg ikke synes vi skulle lade gå fra os.

Emilie har ikke vinterferie, men mandag stod der ikke noget på programmet som ikke kunne vente. Altså mødtes vi på Helsingør Station lige omkring klokken 11, og satte kursen mod slottet.

 

 

 

Vi startede med at sige goddag til Holger i underetagen, og tog turen rundt i kassematterne inden vi både så slot, kirke og udstilling. Vejret var ikke det bedste, vi var i tvivl om vi overhovedet kunne komme op i tårnet og opgav på forhånd.  

Udstillingen var spændende. Til trods for de kunstneriske friheder. De mange dragter, de fotografiske scener har haft brug for, er for en stor dels vedkommende udstillet og der er kælet for detaljerne. Emilie fik mange gode ideer med hjem og ønsker lige nu brændende at sy en krinolinekjole med korsettering. 

Til sidst var vi sultne, begav os mod Værftets Madmarked, som jeg på ingen måde havde overvejet at tjekke åbningstider på. De har lukket og åbner 4. marts. Skulle andre få samme ide. Altså gik vi videre mod centrum, fandt torvet og en burgerjoint, der udefra så tilforladelig ud, indeni ikke gav det bedste indtryk, men viste sig at servere nogle absolut velsmagende og lækre burgere.

 

 

Inden vi fandt tilbage til stationen tullede vi lidt rundt, og da vi havde sagt farvel, sat Emilie på toget mod København og selv havde fundet lokalbanen mod Gilleleje, faldt mørket på, øjnene blev tunge og en superhyggelig lang dag var godt brugt. 

 

I morgen har vi ingen planer. Endnu. Eller vi har lovet Emilie at kigge indenom genbrugsbutikken på den anden side af gaden. Det er også en slags plan.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar