søndag den 20. februar 2022

Vinterferie

 

Jeg var på arbejde i efterårsferien, og har derfor vinterferien fri. Sådan har jeg gjort de sidste efterhånden en hel del år. Så længe det kan passes ind, passer det mig ganske fint at kunne tage en hel uge ud af skemaet, og tage et eller andet sted hen.

I Rødovre ligger vinterferien stadig i uge otte, så mens størstedelen af landet er ved at være tilbage ved hverdagen, er det nu vores tur til en uge uden de store planer. 

 

 
 
 
Vi er ikke nået til storbyferierne i fremmede lande endnu, men et sommerhus på den sjællandske nordkyst er på ingen måde at foragte. Den sjællandske nordkyst fordi det har vist sig at være til at komme til, når vi skal med det offentlige og derfor er noget begrænsede i mulighederne for at komme rundt.

Denne gang har vi slået os ned i Gilleleje, i den gamle bydel i det der kaldes en ferielejlighed. En mindre del af et hus, bygget om til feriebolig, en moderne fortolkning af de ferieboliger for folk fra stenbroen, der opstod i 1950erne, og som vi i sommers så genskæret af på museet midt i byen

 

 

Vi ankom i aftes, i formiddags gik vi en tur ned til havnen, købte friske kammuslinger til frokost, konstaterede at stejlepladserne stadig bliver brugt, og ruserne stadig er et fiskeredskab, inden vi gik op gennem en noget tom by, provianterede til resten af dagen og nu nyder stilheden i vores lille, men absolut bekvemmelige logi.

Nede ved havnen ligger en gammel kutter fra 1888. Vilhelm. Den er bygget i Lynæs, og levede en omskiftelig tilværelse, inden den på hundredeåret endte tilbage i Gilleleje, hvor den i dag er museumsbåd, ligger til kaj året rundt - hvis vejrforholdene tillader det - og ifølge Anders er rigtig fin og har en gennemført rigning.

 

 

 

Vi beundrede, inden vi fortsatte turen op mod byen. Undervejs kom vi også forbi Havhøkeren, der har en temmelig stor cykel stående udenfor. Der skal nok en del kræfter til at træde den, men den er komplet med kæde og alting og ser i princippet ud til at kunne køre.

I morgen har vi en aftale med Emilie, Kronborg og kongeslægtens historie. 

 

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar