søndag den 11. oktober 2020

Påklædnings-sommerfugl

 

Det var også tilbage i august Rose havde fødselsdag og fyldte tre år. Jeg var inviteret med, valgte i stedet at komme på dagen, efter arbejde en mandag.

 


 

Med havde jeg selvfølgelig en gave. En gave fyldt med sommerfuglevinger.

Siden jeg første gang så Lalylalas sommerfuglekit, har jeg haft lyst til at lave den, og som gave til Rose, føltes den helt perfekt. Også selvom jeg i virkeligheden nok er af den opfattelse at nutidens børn sjældent mangler legetøj.

Det bliver ikke sidste gang jeg giver legetøj i gave, jeg arbejder jo sådan set on and off - mest off, men der er stadig et par år til hun fylder fem - på de hæklede påklædningsdukker med tilbehør.

 

 

Denne gang blev det en sommerfugl. Komplet med puppe, blad og forskellige vinger. Lalylala har lavet flere af de små insektdyr, der kan klædes af og på, og jeg endte med at kombinere, så der godt nok kun er en larve til påklædning, men flere forskellige outfits at gøre godt med.

Rose synes de var fine, gad godt lege med dem, men er måske stadig lidt for lille. 










Design: Udgangspunktet var Brimstone Butterfly Life Cycle Playset af Lalylala.

For at fylde på med nye vingeudformninger udviddede jeg med Ulysses Blue Butterfly, Golden daydream Moth og Monarch Butterfly. Alle fra Lalylala.


Garn: Bomuldsgarn fra restekassen. Meget af det økotexcertificeret, men også noget, der har ligget langt længere end tiden efter økotex.

I alt endte jeg med at bruge 128 gram garn, og en ukendt mængde fyld fra en IKEApude - til larven, og to små perler som øjne. Jeg vurderede at med tre år på bagen er små perler vist okey.

 

Hæklenål: 2½ mm.


Størrelse: Øhm.. Larven som danner grundlag for alt andet er cirka 12 centimeter lang - jeg overvejede slet ikke at måle. 

Resten passer til...





Bemærkninger: Jeg er synes det er en superfin og lidt genial måde at både lege og lære om den udvikling vi i princippet alle går gennem. Her vist via en sommerfugl.

Den lille larve starter i et æg, kommer ud og kravler rundt på et blad, forpupper sig og dukker op som en smuk sommerfugl. I det her tilfælde med mulighed for at skifte ham.

Jeg endte med at hækle:

 

  • 1 larve 
  • 1 blad 
  • 1 æg 
  • 1 puppe 
  • 4 hatte med følehorn - den ene lidt sjovere end de andre
  • 6 par vinger - 2 Brimstone, 2 Ulysses, 1 Moth og en Monarch


Langt de fleste vinger i farver, der måske ikke lige findes i naturen...


Har du lyst til at se flere billeder af sommerfuglen og tilbehør, kan den ses lige her på Ravelry.
Jeg mangler vist et billede af ægget - men det er meget fint og fyldt med bobler :)

 





4 kommentarer:

  1. Det er en rigtig sød og god gave. Små piger elsker at klæde på og klæde af i flotte farver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Helle, jeg synes det var sådan en fin ide, men blev lidt i tvivl. da hun sad med den. jeg tror bare hun stadig er for lille, for det var lidt svært at få vingerne af og på.
      Altså håber jeg lige nu på, at den bliver fundet frem igen senere :)

      Slet
  2. Årh, hvor er det FINT! Det var dog en genial ide.

    SvarSlet