fredag den 16. oktober 2020

Hungry Ghost

 

Med græskar og halloween lige om hjørnet og flere samtidige samstrik på Instagram omhandlende uhyggge og andet i den retning, var det nærliggende at kigge efter en opskrift i den bolgade, da et nyt par strømper skulle på pindene.

 

 

Jeg har stadig en plan om altid at have et par strømper i gang. De behøver ikke blive færdige, de skal bare være i gang.

Så kan det jo undre at jeg nok har fundet garn og opskrift til næste par, men efter mere end en uge endnu ikke har slået op.

At have fundet garn og opskrift er vel også at være i gang...

Valget faldt på strømper med sultne spøgelser og i kassen med garn var en indfarvning, der med god vilje til forveksling har samme farve som spøgelser på film - sådan som jeg husker dem fra Ghostbusters, Harry Potter og Casper det venlige spøgelse.

 

 

Det er sjovt med mig og strømpestrik. Det tog lidt over fjorten dage at strikke de to strømper. Den første tog knap to tredjedele af tiden, den anden gik langt hurtigere. Jeg synes altid jeg hører om det omvendte, men jeg oplever tit at strømpe nummer to går langt hurtigere end den første.

Jeg ved ikke hvorfor.









Design: Hungry Ghost af Phyll Lagerman.


Garn: Strømpegarn fra Handdyed.dk. Det er længe siden jeg købte det, og indfarvningen har ikke noget navn - blot et nummer - 024.

Garnet er lidt tykkere end strømpegarn generelt er, hvilke giver lidt løsere strømper, når nu opskriften læner sig mod en anelse tyndere garn. Men jeg synes egentlig ikke det gør noget.

 

Pinde: 2½ mm - Addi CraSyTrio.


Størrelse: Cirka 39 



Bemærkninger: Opskiften var one-size og startede med 72 masker. Det virker fint med så mange masker og mønsterstrik ned ad benet på mig, men over foden bliver det for mange. Heldigvis er det forholdsvis let at ændre, når jeg når dertil.

Jeg valgte at strikke ribben drejet ret, for alligevel at stramme lidt mere til - det lidt tykkere garn taget i betragtning. Efter 12 omgange rib havde jeg nået opskriftens mål på en inch.

Efter hælflappen ændrede jeg lidt på hælen. Efter opskriften ligger indtagningerne til svangen nederst på hælflappen. Jeg kom i tanke om de sokker jeg for år tilbage strikkede med en buet form under foden. En del af teknikken her, handler om at tage ind under foden, så jeg holdt indtagingerne nederst på hælflappen, men vendte retningen og fortsatte med yderligere en flok indtagninger midt under foden, for formen og for at ende med færre masker ned over foden.

 

 

Da jeg havde 59 masker stoppede jeg indtagningerne, fordelte maskerne med cirka lige mange øverst og nederst på foden og strikkede resten af strømpen med færre masker og en manglende mønstergentagelse i hver side af foden.

Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan den ses lige her på Ravelry. 

 

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar