mandag den 26. oktober 2020

Vanilla is the new black

 

Ind imellem dukker der nye hæle op i strikkeverdenen. Hæle, der enten ser spændende ud, eller ligner noget jeg på ingen måde gider give mig i kast med.

Vanilla is the new black hører til den første kategori.

 

 

Jeg valgte at strikke hælen på et par strømper af det temmelig farvede garn fra Atelier Franziska Uhl, købt i Berlin lige inden Verden gik under, og besluttede derfor at indkoorporere et meget simpelt mønster.

Optimalt skulle jeg måske bare have strikket dem helt glat - men det er simpelthen for kedeligt. 

Måske er det derfor jeg har det lidt stramt med alt for multifarvede strømpegarner. De må mægtig gerne indeholde farver og changere - men helst ikke mere. Sådan er vi heldigvis så forskellige, og det betyder at der er mere af det sagnomspundne Østrigske julestrømpegarn, som alle andre end mig synes at finde fantastisk.

 

 

Strømperne har været færdige et stykke tid, men har ikke rigtigt været brugt. Men mon ikke brugbarheden er lige om hjørnet? temperaturene er i hvert faldet med mere end bare et par grader - det føles sådan når jeg cykler mod arbejde i morgentimerne. 

 

 Design: Vanilla is the new black af Anneh Fletcher. Eller design er måske så meget sagt - jeg brugte stort set kun hælen.

 

Garn: Håndfarvet Sokkenwoll fra Atelier Franziska Uhl, købt i Fadeninsel på Oranienstrasse i Berlin.

Der gik 69 gram til et par strømper.

 

Pinde: 2½ mm Addi CraSyTrio.

 

Størrelse: Jeg gik ud fra 64 masker, tog ind til noget mindre hen over foden, og endte med en størrelse 39, der passer mine fødder og lægge.

 


 

Bemærkninger: Jeg slog 69 masker op og strikkede 10 omgange drejet rib.

Derefter strikkede jeg et lille mønster over to pinde. Første pind strikkede jeg ret, på anden pind to jeg hver 7. maske løs af.

Da benet havde en ønsket længde, strikkede jeg hælen, vendte og tog ind hen over svangen efter opskriften. Herfra fortsatte jeg indtagningerne, til jeg havde 56 masker, som jeg fordelte med cirka lige mange over og under foden.

Tåen strikkede jeg som jeg altid strikker en tå. Vistnok rimelig lig opskriften. Jeg tror det hedder en båndtå - den tå jeg ser i langt de fleste strømpeopskrifter.

Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan den ses på Ravelry.


 
6 kommentarer:

 1. Det er en flot og lidt anderledes hæl, som jeg også sagtens kunne falde for - hvis jeg ikke var så træt af at strikke strømper. Måske skulle man begynde igen?
  Jeg har det som dig med farveskiftegarn. Jeg falder tit for det, men er egentlig ikke særlig glad for resultatet. Effekten kan heldigvis dæmpes lidt ved at strikke hver anden pind/rille med et matchende ensfarvet garn. Virker dog bedst ved retstrikning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg synes jeg er blevet ret god til ikke at falde for det alt for flerfarvede garn.. Også selvom det er så pænt, når det ligger i fed :)

   Slet
 2. Hej Pernille Fede strømper. Lidt info, de sidste gange har det taget meget!!! lang tid at downlodde især billederne på din blog. Det er kun her jeg har problemer, nogen ideer? Hilsen Kirsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kirsten, jeg billedebehandler altid mine billeder, så de ikke er alt for store, men stadig pæne. De har haft den samme størrelse meget, meget længe, så hvis det er på det sidste, du oplever problemer tror jeg måske det handler om, at Blogger har lavet om på deres format. Desværre ikke til det bedre... :/

   Slet
  2. Hej Pernille Nu kan det lade sig gøre at åbne alle billeder og det er næsten lige så hurtigt som før. Hilsen Kirsten

   Slet
  3. Dejligt. Men jeg kan ikke fortælle hvorfor. Jeg har ikke gjort noget :)

   Slet