søndag den 11. oktober 2020

Masker på en søndag - Uge 41

 

 Ugen kort:


  • Det der træning kører efterhånden (næsten) på skinner. Vi trænede to gange i løbet af ugen. Og vi har foreløbig een aftale i næste uge.
  • Oscar, kom så og sejrede mandag. At flytte til tirsdag ligger ikke lige om hjørnet. Bedst som jeg synes det er en god ide, er min kalender imod.
  • Jeg skulle have været på kanalrundfart tirsdag. Med en aflysning kunne jeg i stedet deltage i først et personalemøde mellem pædagoger (som AMR) og halvvejs gennem skifte til skolebestyrelsen.
  • Hjemme var Emilie sat til at se kanalrundfart hos Snorlige Podcast, for det kunne jo være billetnumrerne bar frugt. Det gjorde de ikke.
  • Dengang jeg startede på skolen, fik jeg en håndbog mad alskens oplysninger om stort og småt. På et tidspunkt blev den digital, for helt at forsvinde. Nu skal den på igen. Et tidligt, men konstruktivt møde gav anledning til skeletbyggeri, vi kan arbejde videre på. Der er ingen tvivl om, at sådan en håndbog ikke lige lader sig bygge op på en gang. Vi har jo glemt alt det der skal stå. Men mon ikke det stille og roligt dukker op. 
  • Torsdag blev til en af de lange skønne dage udenfor. Jeg startede før 8.00 og gik hjem efter 16.00 med duften af bål i hver en fiber af hår, tøj og hud. 
  • Torsdag var temadag med håndværk og design sammen med den ene 3. klasse. Vi var på volden, vi snittede, vi tændte bål og endte med snobrød.
  • Torsdag var også båldag i Klubben. I øjeblikket betyder bål snobrød, så jeg fortsatte bare hvor jeg slap, og når nu snitteknivene var fundet frem, blev udehobbyaktiviteterne fortrinsvis noget med at snitte i en gren - resterne af de hjembragte nedfalds af slagsen fra volden.
  • Torsdag var jeg temmelig træt, da jeg nåede hjem.
  • Til gengæld havde jeg god tid til at skrive feriehilsner og fredagsinfo til forældre i klubregi og starte månedens nyhedsbrev op, efter en tidlig træningsstart, på en meget stille skole, hvor en del nok var hjemme, men ude og motionere på en eller anden måde.
  • Motionsdagen blev fantasifuldt brugt, da den traditionelle løben rundt om Damhussøen var aflyst. De store cyklede, de lidt mindre store gik raske ture, nogen på volden, andre længere væk, og de mindste blev på skolens område og havde gode aktiviteter i gang over alt udenfor.
  • Med weekenden ankom Josefine. Emilie havde dækket fint op og lavet mad, så bedsteveninden ikke kun fik godt at spise, men også blev ønsket tillykke med den nylige fødselsdag med gaver fra os alle. 
  • I morgen starter efterårsferien. Jeg skal arbejde, men fordi mine timer i år er skruet noget anderledes sammen, er timetallet lavere i ferietider, og jeg kan derfor holde fri i morgen og hente Oscar tidligt fra vuggestuen.

 






Læse:

Jeg blev færdig med den indtil videre sidste bog i serien om Roland Benito og Anne Larsen. 

Umiddelbart virker den bagvedliggende historie ikke afsluttet, men jeg har fået nok for nu. Bogen er letlæst og historien vedkommende og spændende. Men lidt for let gennemskuelig. Og alt for lang i sidste ende.

De der ulidelige sidste fem minutter, trak meget langt ud. 


I stedet vil jeg lukke op for Damernes Detektivbureau. Jeg ved ingenting om den, den dukkede op og blev lånt med hjem, sidste gang jeg var på biblioteket. Nu er den, den eneste bog jeg har hjemme og ikke har læst. 

Jeg må hellere huske at låne nogle flere. Tænk nu hvis den er forfærdelig og jeg ikke har andet at læse...


Hækle:

Jeg nåede ikke at blive færdig med uglen fra sidste uge. Den har fået hoved og mangler ikke meget. 

Ikke meget er vinger og fødder.

De to vinger er næsten færdige, og hvor lang tid kan det tage at hækle et par fødder?

Josefine har beundret, glæder sig til at kunne tage den med hjem, og synes den tegner rigtig fint.






2 kommentarer:

  1. Jeg har læst flere af Alexander McCall Smiths bøger om detektivbureauet i Afrika, og synes de er sjove. De foregår jo i en anden kultur, det er noget af det sjove ved dem. Det er nu nogle år siden jeg læste dem, men jeg tror du vil kunne lide dem! (Det er en serie) hilsen fra en trofast læser af din blog, Karen. (Jeg har vist ikke kommenteret her før)

    SvarSlet
    Svar
    1. Karen tak for din kommentar. Det er altid dejligt.
      Jeg har set at den er en del af en serie, og er spændt på udviklingen. Lige nu synes jeg den er lidt lang tid om at komme i gang :)

      Slet