mandag den 6. august 2018

Gloamin Tide


Det mystiske sjal er færdigt. Jeg ændrede ikke ret meget.. kun lidt farve.

Det har været sjovt at strikke og det var kun til sidst jeg kom lidt bagud. Først fordi jeg lod det blive hjemme fra ferie, senere fordi jeg strikkede det samme stykke om tre gange. Een gang fordi jeg ikke kunne tælle og een gang fordi jeg ikke havde garn nok og synes det ville blive pænere med en fornuftig overgang til den sidste farve.

Farven der skulle have været den jeg startede med, men som jeg var ret overbevist om ikke ville være helt så god som den sidste jeg havde liggende. Og dermed strikkede jeg med fire farver i stedet for de tre der ifølge opskriften skulle bruges.

Men jeg havde jo også købt fire farver...

Sjalet er et af den slags sjaler der ser lidt mærkelige og mystiske ud, når de ligger til fuldt skue, men som gør sig langt bedre snoet om en hals. Jeg er ikke så vild med firkanten i midten, men heldigvis er den ikke så synlig, når sjalet bruges til at varme om halsen.

Når det bliver lidt koldere, vil det gøre sig godt sammen med frakken, jeg syede dengang det stadig var koldt.Design: Gloamin Tide MKAL af Ysolda Teague.


Garn: Lammeuld fra Uld & Co. Jeg købte fire changerende håndfarvede grønne fed på Fiberfolk i Roskilde.

Det færdige sjal vejr 292 gram. Det vil sige jeg kunne have brugt de tre farver og droppet den fjerde. Der er nemlig lige omkring et halvt nøgle tilbage af både den mørkeste og den lyseste.


Pinde: 3,75 mm rundpind. jeg skiftede til en mindre wire efterhånden som jeg fik færre og færre masker, og endte med strømpepinde de sidste omgange.


Størrelse: På et tidspunkt troede jeg det ville blive større, men er alligevel imponeret af størrelsen.

Det blokkede sjal måler 106 x 83 centimeter.

Bemærkninger: Jeg var usikker på om jeg havde garn nok fordi løbelængden på mit garn var kortere end opskriftens. Derfor valgte jeg med fuldt overlæg at starte med den lyseste farve. Der var frit valg, men Ysolda fik alligevel fortalt at hun startede med den mørkeste.

Da jeg nåede midten og kunne læse mig til hvordan sjalet ville ende, så jeg også for mig at en lys firkant i midten af sjalet ville blive meget pågående og det havde jeg ikke lyst til. Altså fandt jeg det sidste nøgle frem og brugte det i stedet for den lyse.

Det synes jeg til gengæld er blevet rigtig godt.

Jeg løb tør for midterfarven lige inden farveskift. Jeg strikkede derfor det vævestrikkede stykke i striber med de to sidste farver, og havde dermed også nok af midterfarven til at lave det efterfølgende farveskift.


Har du lyst til at se flere billeder af sjalet, kan det ses lige her på Ravery.

2 kommentarer:

 1. Okay. Kan godt se, hvorfor du var lidt nervøs undervejs! Men det er virkelig blevet flot med den asymmetriske firkant. Eller den asymmetriske placering af kvadratet, skulle jeg måske hellere skrive.
  Det er virkelig nogle flotte farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeg er vild med farverne og jeg er temmelig sikker på det ender som en vinder :)
   Jeg kan heldigvis godt lide asymmetri.

   Slet