tirsdag den 31. marts 2015

Jordbær


Mens de små spirer i vindueskarmen er blevet til flere og nogen også større, var vi forbi haven i går.


Jordbær


Anders har fået chefen til at køre pallerammer. En del skal bruges til at bygge en redskabskasse, resten og lidt til skal være med til at afgrænse kommende bede. I går var det jordbær. Anders’ chef flyttede nemlig i hus for et par år siden og er blevet svært glad for jordbær. I går havde han otte små jordbærplanter med på arbejde.

Jeg købte jord og fragtede skovlen til haven på cykel.

Anders gravede tørven fri, vi hjalp hinanden med at sætte endestykker op til en kvadratisk kasse, og fyldte siden op igen. Vi startede med græstørvene, som vi håber bliver noget hæmmede af at vende på hovedet.

Dernæst fyldte vi op med nogle af de fliser der ligger mange af på vores lille grund. Bunken af blade der gennem de sidste måneder er blæst fra de nærliggende træer til et hjørne af vores terasse blev bredt ovenpå og til sidst jorden fra de to poser jeg havde hentet i Fakta.


Jordbær

Jordbær

Jordbær

Jordbær


Vi nåede at blive usikre på om der var jord nok. Heldigvis stod jordbærerne i rigeligt jord og det endte med at se fornuftigt ud. Senere skal der muligvis suppleres – men den tid, den sorg.

Nu er der jordbær. Tomaterne er på vej i vindueskarmen, chilierne er stadig under jord og Anders har lavet aftale med kantinedamen om kaffegrums. Det skulle give god næring i udpint jord. Jorden i vores have ligner noget der gerne vil have næring.

Så mangler vi bare noget sol.


Jordbær

2 kommentarer:

  1. Åh er det ikke bare skønt at have en stump jord at lege med :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Miri, jeg synes det er nærmest magisk at se planterne komme op ad jorden, og jeg synes tanken om at spise egen avl er skøn. Men det er vist mest Anders der synes det er skønt at gå og rode rundt :)

      Slet