Det er længe siden den stakkels vingeløse drage kunne se længe efter de færdige vinger, der først lå fremme og siden blev pakket væk. Det blev de så ikke syet bedre fast af.
I aftes syede jeg vinger. Det tog under fem minutter. Godt og vel.
Dragen jublede, satte af, fløj rundt, lagde an til landing og drillede Sticks, der sådan set også er en drage og derfor en potentiel legekammerat, men som ikke kan flyve. Faktisk blev Sticks en lille smule misundelig da han så flyvedyret i fuld udfoldelse. Men han sagde det ikke højt. Hviskede det bare til Anders, da de på et tidspunkt var alene.
Den indsatte elefanttråd i vingerne virker. Elefanttråden stikker ud i kropsenden, og med afsæt i kroppen, sidder den rigtig godt og giver god bæredygtighed til vingerne, der ellers bare ville splatte sammen.
Det gør den så ikke så krammevenlig. På den anden side er drager ikke særlig vilde med at kramme. Han vil meget hellere holde vagt. Så det gør han. Lige nu har han indtaget arvestykket, som kattene ellers havde sat sig på. Heldigvis er kattene her ikke, for det kunne sikkert godt komme til kamp, og det er ikke til at vide hvem der ville vinde. Klør mod ildsprudlen – jeg ved ikke hvad der er værst?
I dag tog vi billeder, og det kunne den lide. Faktisk viste det sig at sådan en drage er noget af en linselus. Se mig, se mig, sagde den. Prøv et fra den her side og hvad med den her vinkel?, fortsatte den. Hvordan ser jeg ud, hvis jeg gør sådan? og prøv lige at tage et billede mere, blev den ved. Hvis jeg nu flyver herover, bliver baggrunden så bedre?, endte den med. Den var sikkert blevet ved, hvis ikke mit kamera endte med at løbe tør for strøm, photoshootet måtte stoppe, og vi gik ind igen.
Dragen noget fortørnet.
Det hjalp da vi kiggede billederne igennem – Ihh, hvor ser jeg godt ud, sukkede den henført…
Design: Smaug the African Flower Dragon Crochet Pattern af Heidi Bears.
Garn: Bomuldsgarn af forskellige varianter. Farverne bestemte firmamærkerne.
Der gik 418 gram garn til dragen, fordelt på otte farver. Jeg har ikke helt styr på hvor meget jeg brugte af hver, men alt fra 11 til 128 gram af de forskellige farver. Jeg brugte fire farver til selve dyret og supplerede med to forskellige grønne sammen med den grønne hovedfarve til vingerne og to forskellige lilla sammen med den allerede brugte lilla til rygtakkerne.
Jeg har stoppet ham med det meste af en af de store puder fra IKEA. Polyesterfyldet er genialt til udstoppede krammedyr, men knap så gode at lægge hovedet på.
Nåle: Hele dragen er hæklet med en hæklenål nr 2½.
Størrelse: Smaug hører ikke til letvægterne. Han vejer ikke mindre end 1031 gram alt i alt. Han måler 75 cm fra snude til halespids, han er 27 cm høj på midt på ryggen og han har et vingefang på 53 cm.
Anders mente det kunne være svært for ham at flyve, beregning og sådan noget taget i betragtning. Jeg synes han flyver fint, og måske er han langt ude i familie med humlebien.
Bemærkninger: Jeg er vild med fødderne. I det hele taget er jeg ret vild med hele dragen.
Der er ikke rigtig noget at bemærke. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke. Altså bortset fra den tilføjede elefanttråd i vingerne. Nu bagefter overvejer jeg om et stykke Veledon (det stive materiale, der bruges i kasketskygger og til afstivning af tasker) kunne have stivet vingerne i stedet for elefanttråd. Det ville nok give noget mere krammevenlighed…
Og når sandt skal siges, kan den stadig sagtens krammes. Der skal bare tænkes over ikke at bøje vingerne. Så sove med den er udelukket.
Jeg har hæklet blomsterne sammen undervejs – det synes jeg er genialt. Dragen har fået øjne af glas, bestilt over nettet – det er ret smart det der net, og ud over vinger og rygtakker er hele dragen stoppet ud med pibervat fra en IKEApude.
Jeg er temmelig tilfreds
Vil du se flere billeder af dragen, kan de ses på Ravelry.
Den er da skøn og lidt fræk og meget sjov og mægtig fotogen !
SvarSlethilsen evi
Evi, jeg er enig :)
Slet