mandag den 19. januar 2009

Prævention


På apoteket kan man købe en spiral til ca 300,- kr, gå til egen læge og få den sat op. På svangerskabsforebyggende klinikker rundt om i landet, kan man få en spiral sat op uden betaling.

Da jeg for godt ti år siden valgte en spiral, foreslog min læge at ringe til den lokale klinik. Hun ville da hjertens gerne sætte en op, men hun synes immervæk det var en del penge at spare.

Jeg har lige fået min spiral skiftet, og bortset fra ubehaget lige nu og her, er jeg ret godt tilfreds med udsigten til fem år uden brug for tanker i den retning.

Tanker har jeg masser af og lige nu tænker jeg på, hvor mange læger der rent faktisk sender deres patienter videre til svangerskabsforebyggende klinikker, og hvor mange, der lader patienterne i uvished og selv om betalingen...?


9 kommentarer:

 1. Dét vidste jeg godt nok ikke!

  Da jeg i sin tid fik sat min hormonspiral op, måtte jeg punge ud med 1200 dask. Om jeg så vile have kunnet spare dem via en svagerskabsforebyggende klinik, det ved jeg så ikke, når den nu var så dyr på et apotek. Jeg tænker, at 300 kr. for en spiral måske er den alm. kobberspiral?

  SvarSlet
 2. Det er en almindelig kobberspiral. Jeg ved de sætter hormonspiraler op også, om det så koster et mindre vederlag, det ved jeg så ikke... men alligevel :)

  SvarSlet
 3. Andre steder i landet sker det kun, hvis man har få penge som studerende. Jeg fik i hvertfald besked om at gå til egen læge efter at have fået p-piller udleveret to gange som sygeplejeelev :-) Men om det er sådan nu ved jeg ikke.

  SvarSlet
 4. UPS overså lige at du skulle købe spiralen på apoteket ;-)

  SvarSlet
 5. Lene, ved henvendelse på klinikken, koster spiralen ikke noget. Kun ved henvendelse hos lægen, skal du selv købe den på forhånd.
  Hvorfor det er sådan ved jeg ikke - men tankevækkende :)

  SvarSlet
 6. Jeg har selv en hormonsporal, af medicinske grunde. Den er i mange tilfælde smertedæmpende og det har i den grad virket på mig. Det var en kirurgen, der operede mig for at tjekke for endometriose, der anbefalede Levonova.

  Jeg fik ekstra tilskud fra sygesikringen - da den netop blev ordineret af andre grunde end som prævention. Med det offentlige tilskud og efterfølgende tilskud fra Danmark endte egenbetalingen vist omkring de 150 kr.

  Det var min egen læge, der satte den op. Det valgte jeg selv.

  SvarSlet
 7. Jeg har et eller andet med kemi. Jeg hader piller, og tager dem stort set aldrig.

  Men når det som hos dig Stine, har en medicinsk virkning, synes jeg det er lækkert det kan lade sig gøre :)

  SvarSlet
 8. Jeg er ret sikker på, at den lille spiral gør mindre skade end de gigttabletter og smertestillende jeg åd i rå mængder før. Uden nogen synderlig effekt ;-) Desuden skulle en hormonspiral indeholde, og afgive, mindre hormon end p-piller. Og kun en enkelt hormontype hvor de fleste p-piller har flere slags.

  SvarSlet
 9. Det tror jeg bestemt også :)

  SvarSlet