fredag den 5. januar 2024

Spider Cardigan

 

Dengang Oscar var helt lille købte jeg garn til en trøje til ham. Den blev aldrig strikket, så  garnet lå bare. Lige inden jul fandt jeg det frem og strikkede trøjen til ham.



Faktisk var det nok omvendt. Jeg fandt opskriften til Spider Cardigan, tænkte Oscar og kom i tanke om garnet, jeg havde liggende. 

Jeg var langt fra sikker på, at jeg havde garn nok. Det blev købt da han var noget mindre. Derfor valgte jeg at finde noget andet til kanterne. Det viste sig at være en god ide. Jeg havde ikke haft nok, hvis jeg havde valgt at bruge det ene garn til det hele. 

Det var vildt sjovt at se edderkoppen vokse frem på ryggen, og jeg havde lidt svært ved at lægge den fra mig.  



Jeg var så heldig at barnet havde trøjen med, da han var her mellem jul og nytår, og det lykkedes at tage et par billeder.








Design: Spider Cardigan af Camarose.


Garn: Kroppen er strikket  af SoftWool,, farven hedder Gråbrun. Jeg brugte 176 gram.

Kanterne er strikket af Wool Elevé i farven Skovbryn. Her gik der 46 gram til. 

Begge garner er fra Garnudsalg, og jeg lagde begge garner dobbelt.  

Ialt vejer den færdige trøje 222 gram.


Pinde: Selve trøjen er strikket på pind 4 mm, kanterne er strikket på 3,5 mm. 


Størrelse: Min strikkefasthed passede ikke præcis, så jeg endte med at bruge maskerne til en størrelse 5 år og længdemålene til en størrelse 6 år. 




Bemærkninger: Trøjen er oprindeligt med knapkanter fortil. Det er ikke min oplevelse at Oscar er specielt imponeret af knapper, til gengæld kan han godt lide lynlåse og kan selv lyne. Det sidste er ret vigtigt.

Knapkanter fylder, det gør lynlåse ikke. Derfor lagde jeg to  masker til i hver side, for at kompensere for de manglende kanter.   

Af en eller anden grund er der flere masker i ribben end i selve trøjen. Det gav ingen mening, så jeg slog op så maskerne passede til det antal masker, der skulle være efter ribben (plus de to masker fortil) og strikkede ribben uden de ekstra masker. 

Derudover fulgte jeg vist opskriften. 

Jeg hæklede en række fastmasker og en række krebsemasker tilbage langs begge forkanter. Jeg synes krebsemaskerne giver en god fast kant at sy en lynlås fast mod. 




Jeg havde et mindre problem med lynlåsen (det lykkedes mig at glemme at tænke mig om, så jeg kom hjem med en lynlås der ikke var delbar. Det gik først o for mig, da jeg havde syet den ene halvdel fast...)

Jeg havde 42 cm forkant og købte en 40 cm lynlås. Jeg ville gerne have haft lidt større forskel, men jeg kunne ikke lige få  fat i en delbar lynlås på 38 cm. 

At der skal være i omegnen af 5 cm forskel, når en lynlås syes i strik, handler om at holde det strikkede til, så forkanten ikke kommer til at bølge. Det lykkedes, men jeg kunne stadig godt have ønsket at have lidt mere at arbejde med. 

Jeg synes den blev fin. Jeg er ikke helt sikker på hvad barnet mener.


Vil du se flere billeder af trøjen, kan den ses på Ravelry.




2 kommentarer: