onsdag den 31. januar 2024

Det grønne får

 

Det allerførste dyr jeg hæklede af afrikanske blomster var en frø. Jeg har sovet med den siden, jeg ligger meget bedre med den under armen, end uden. Somme tider må den stå over til fordel for Anders, men han er tit så varm, at det ikke er til at ligge op ad ham hele natten. 




Men det er åbenbart begrænset hvad sådan en frø kan holde til. Jeg har ganske simpelt sovet den i smadder. Store huller, fyld der falder ud og farver der ikke længere er så farvede, som dengang den var ny.

Længe har jeg tænkt at den skulle byttes ud med en ny. 

I lang tid troede jeg at det skulle være en ny frø, for den virker så godt. Men så  havde jeg mere lyst til at hækle et får. Et får giver meget mere mening for en strikker og et får  kan godt være grønt -  det  så vi selv i Island! (intern joke, som kun min søster forstår...)

Altså hæklede jeg et får. Et får  fungere også rigtig godt til at sove med, og det er allerede en skattet sengekammerat.







Design: Shoop the african Flower Sheep af Heidi Bears.


Garn: bomuld fra Søstrene Grene. Jeg brugte tre grønne og en sandfarvet. Der er så stor udskiftning i farverne, at jeg ikke tænker det giver mening at skrive farvenumrerene. 

Jeg brugte alt mellem 15 og 48 gram og endte med et færdigt forbrug på 131 gram garn.

 

Hæklenål: Jeg brugte en størrelse 2,5. 

Jeg holder meget af Clover Amour og hækler stort set aldrig med andet. 


Størrelse: Dyret er fyldt med fiberfyld fra en IKEA-pude. Jeg stopper godt til, fyldet fylder en del, og giver en færdig vægt på 346 gram. 

Fåret er 19 centimeter højt, 17 centimeter på det bredeste sted og har en længde på  32 centimeter. 




Bemærkninger: Når  jeg hækler dyr til børn, plejer jeg at hækle øjnene af sort bomuldsgarn. På mange af dyrene sidder øjnene midt i en blomst, hvilket gør  det let bare at starte med sort. skal øjet sidde et andet sted, plejer eg at hækle tolv stangmasker i en magic ring og jeg får en cirkel, der har en passende størrelse. 

Fårets øje sidder ikke i midten af en blomst, og mens jeg overvejede om  jeg skulle hækle øjnene. kom jeg i tanke om, at jeg havde et par bamseøjne af glas liggende. Jeg kan godt håndtere glasøjne og  syede dem på.

Jeg  har hæklet flere får, og selvom det ikke står i opskriften, har den bånd om halsen på billedet. Jeg tror ikke det er billedet, men jeg synes ikke dyret bliver et fint får uden en sløjfe om halsen, 

Så det fik den, jeg havde silkebånd liggende og valgte det der så pænest ud. Jeg gav sløjfen et par sting, så den ikke går op. 


Vi du se flere billeder af fåret, kan de ses på Ravelry




Ingen kommentarer:

Send en kommentar