søndag den 23. oktober 2022

Mod Selfoss og tilbage

 

Onsdag var en lang dag i Island. 

 

 

Vi skulle have overnattet i Höfn, men forviklinger betød at der ikke var noget hotel, og vi endte derfor med at køre hele turen til Selfoss, hvor vi til gengæld havde to overnatninger. 

Altså blev onsdag den lange dag, og vi så mere end der normalt stod på programmet. Da vi kørte fra lavamarken var dagen for alvor fyldt ud og fordi vi dagen derpå startede med at køre tilbage mod Vik i Mýrdal, for at se alt det vi endte med at køre forbi, blev torsdag også en lang dag i bussen. 

 

 

I Selfoss nåede vi en tur ned forbi fossen inden aftensmaden, det var et smukt syn, som vi også havde udsigt til fra hotelværelset. Torsdag morgen gik vi den anden vej, denne gang gennem den lokale kirkegård og endte lidt længere henne langs fossen og fik endnu et smukt syn forærende. 

Det er i øvrigt lidt spændende at se kirkegårde i andre lande. Det er som regel et af de steder hvor kulturforskelle kan ses. Sådan var det også her. Det er små ting, men alligevel tydelig forskel fra det vi kender fra Danmark. .

  

Torsdag kørte vi ikke kun tilbage til Vik i Mýrdal og fortsatte turen. Vores guide synes der skulle lidt mere til, både fordi vi havde holdt ud, fordi vi nåede at se mere end vi skulle have gjort onsdag og måske også lidt som et plaster på såret. 

Derfor startede torsdag med en tur i Lavacentret, som vi alligevel kørte forbi, og som guide-gutten havde formået at få en god deal hos. 


 Ingen kommentarer:

Send en kommentar