mandag den 3. oktober 2022

Diamantstranden

 

Gletsjerlagunen ligger tæt ved vandet med en bro over udmundingen af lagunen. På den anden side af broen og vejen ligger en af Islands smukkeste sorte strande. 

 

 

Stranden er kendt under navnet Diamantstranden. Isstykkerne fra lagunen ender i havet ud for standen, hvor de bliver slået i mindre stykker af naturens kræfter og mange af stykkerne ender langs stranden og på standen, hvor de glimter og blinker i et væk, når solen står lige på. 

Det gjorde den, den dag vi var forbi. Og smukt så det ud.

 
 

Det sorte sand på Islands strande er helt fint og af den slags der kommer ind alle steder. Men også så fint at det helt af sig selv drysser ud igen. 

Vi blev fra bussen adviseret om at passe på vandet, at tage os i agt for strømmen og sørge for ikke at komme for tæt på. Det var der andre, som måske ikke havde hørt og flere dyrkede den form for sport, der handler om at jagte bølgerne ud, og forsøge at løbe fra dem, når de vender tilbage. Umiddelbart lykkedes det.

 


 

Diamantstranden er blandt en af de ti smukkeste strande i Verden ud over tropiske strande, som har deres egen toptiliste. Det kan jeg godt forstå. En ting er stranden, vandet, glimmeret og glitteret, noget andet er at vende sig om og se hen over sandet mod de vilde sneklædte bjerge og vulkaner i det fjerne. 

Vi så mange fantastiske steder og oplevede vilde momenter i Island, og jeg er slet ikke færdig med at fortælle, men Gletsjerlagunen og Diamantstranden er helt klart noget af det smukkeste vi oplevede.Ingen kommentarer:

Send en kommentar