søndag den 9. oktober 2022

Historien om vikingeskibet

 

Da vi besøgte Diamantstranden lå et gammelt skib langt oppe på stranden og lignede mest af alt et vrag, der var skyllet på land. Historien viste sig at være en ganske anden, og formentlig ligger skibet der ikke længere.

 

 

Historien startede i Brasilien, hvor skibet blev bygget som et moderne skib med motor, og hvad der ellers følger med, for mange år siden. Det blev bygget med udgangspunkt i vikingernes skibe og rent konstruktionsmæssigt har det vikingeskibets form, med det brede skrog, det ligger ikke ret dybt, mens stævnen rækker højt og godt kunne holde på et frygtindgydende dragehoved og skabe frygt hvor det kommer frem. 

Skibet sejlede i mange år rundt i farvandene omkring Brasilien, indtil en eller anden fik den gode ide at sejle turen til Island. Det var vist en hård overfart og da det nåede frem trængte det til en renovation.

Og dermed endte skibet i en havn tæt ved Reykavik, hvor det lå i ti år. 

  

Nu har nogen fundet midler til at genopbygge og renovere, så skibet igen kan komme til havs og ære og værdighed. Og da vi ankom til Diamantstranden var skibet sådan set godt på vej mod Höfn, hvor der var gjort klar til ankomsten og renovationen. 

Skibet var kørt tværs over Island på en blokvogn. Det var nået helt til Gletsjerlagunen og broen over udmundingen til havet om Island, da turen stoppede. 

Skibet er seks meter bredt. Broen er fem meter bred. Den var umulig at forcere.

 Altså var skibet læsset af på stranden, mens de involverede undersøgte muligheden for at læsse det på et skib og sejle det til endestationen. Jeg tænker det er sket. 

Vi fik til gengæld en ret unik mulighed for at se nærmere på det gamle skib, der ikke er helt så  gammelt som vikingenes, men indeholdt en ret god historie.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar