fredag den 21. oktober 2022

Skuret

 Efterårsferien er slut. Det har været skønne dage med tid til alt det vi ikke når i hverdage.

 

 

Vi har været i Zoo, vi har bagt og spillet spil. Børn der normalt ikke er sammen, har lært hinanden at kende og der er gjort klar til mandag, når Louise og jeg har inviteret 2. klasse til at komme og lave ler sammen med os.

Til enhver ferie hører en liste. En liste af ting vi har har brug for tid til. En liste af alt det vi gerne vil have lavet, men glemmer i hverdagen. Køleskabene for eksempel. Nogen ting skriver vi navne på fra start af. For att spare på opvasken har alle - både børn og voksne - et glas med navn på. Glassene bruges til at drikke vand af, og når man ved hvilket glas man har brugt, behøver det ikke blive vasket af hele tiden. 

Det er min opgave at opdatere, at skrive på ny når navnet er forsvundet og sortere når børn bliver meldt ud og ind. Jeg tjekker altid glassene i ferierne. Jeg skriver på glassene med procelænsmaling og selvom sådan en tusch holder ganske godt, forsvinder navet, når der er vasket op tilstrækkelig mange gange.

 


 

Og så er der skuret. Skuret hvor vores mooncars står. Skuret der indeholder den store grill og andet udeudstyr. Og skuret som skolehaverne på en eller anden måde har overtaget Verdensherredømmet over. 

Louise og jeg besluttede at det skulle være slut, skrev skuret på listen og brugte et par timer eller fire i går, inden vi endte med et resultat jeg ikke havde forventet vi kunne nå på en enkelt dag.

Da skolehaverne startede op, var jeg en stor del af havearbejdet. Vi manglede et sted til haveredskaberne, og vores skur er godt placeret i forhold til haverne. Vi kunne sagtens have plads til en flok haveredskaber. .

Med tiden er haveredskaberne blevet til mere. Vandslange, trillebøre, pallerammer, gitter og vandkander har indtaget skuret. Spredt over det hele. Da en stor bunke halm i baller også skulle have plads, kunne vi mærke att det blev for meget. 

Halmen spreder sig over det hele. Vores træk er fyldt med halm, moonscars skal børstes af før børnene kan køre på dem og inde bag bunken af halm fandt vi vores parasol. 

Vi vil gerne dele skuret. Men vi havde brug for en opdeling. Og kunne vi gøre noget ved det der  halm, så det ikke ligger over det hele, ville det være perfekt.

Det er svært at tage billeder af hele skuret, der giver mening. Men det blev så godt. 

 

 

I noget der måske engang har været en reol - nu uden hylder - fik vi plads til alt halmen. Bag bunken fandt vi en plade, der passede perfekt og skruede den op, så den kan holde på halmen. En anden og mindre plade blev sat for enden, så selv mindre børn stadig kan få halmen ud og pladen kan holde på den resterende halm. 

Vi flyttede alle redskaberne, der hang pænt og nydeligt hele skuret rundt og satte den store grill og en vogn, som egentlig er vores, men som vi alligevel ikke bruger, og som egner sig fortrinligt til at fylde med vandkander, på tværs, så de sammen danner en opdeling af skuret. 

 

 

Vi satte hylder op, fik ting løftet op og smed en masse skrammel ud. Pludselig var der god plads til mooncars, der fylder en del, og helst skal være nemme at få ud. 

Skuret har to døre - nu giver det mening at bruge den ene skolehavetingene og den anden til klubbens effekter.

Vi følte os vildt effektive og er spændt på hvor længe det holder.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar