tirsdag den 19. februar 2019

Haneskjellgenser


Ligesom jeg kan mærke en vis aversion mod at skrive blogindlæg, når ikke jeg har billeder at lægge til, kan jeg også mærke at jeg holder igen mod at skrive blogindlæg om færdige projekter, når ikke jeg har mennesker at stoppe i de færdige projekter, når der tages billeder.

Det kan godt være et problem, når de færdige projekter er til børn, og børnene enten er for små, eller projektet tænkt som fødselsdagsgave om et halvt år.

Jeg har haft billeder af et par færdige børnesager liggende et stykke tid, og jeg tænker at jeg må se at komme over min modvilje og satse på at tage billeder engang når børnene endelig ender i tøjet og supplere til den tid.

Min flirt med rester til Oscar-strik er langt fra slut. Da jeg fandt garn til den lille elefanthue, var der en del blå af same type. Jeg var ikke sikker på at der ville være nok til en hel trøje, men lagde ud og havde en diffus plan om brune kanter ved ærmer og nederst på kroppen.

Det blev slet ikke nødvendigt.


På instagram har jeg længe fulgt Strikketanten, som gør sig en del i snoninger af drejet ret. Og selvom om jeg ind imellem godt kan blive lidt træt af designere, der gør sig inden for det samme mønster, kan det også nogen gange give grobund for videreudvikling, som bliver spændende.

Jeg var i tvivl om det skulle være Fletterifenggenseren eller Haneskjellgenseren, og kunne egentlig bedst lide den med mange snoninger. Desværre går den ikke ned i så små størrelser, som jeg lige nu er ude i, så det blev den med færrest snoninger, og så er der mulighed for flere snoninger som Oscar bliver større.

Lige nu er trøjen nok færdig, men temmelig stor, målt på baby. Så den ligger lige og venter. Og en eller anden dag, får han den på hjem, når han har været på besøg. Det er nemlig hyggeligt at komme hjem med nyt tøj.. synes jeg.
Design: Haneskjellgenser af Strikketanten.


Garn: Nettle Sock Yarn fra Onion - uld og brændenældefibre i fin forening. Farven er nærmest cowboyblå og hedder 1010.

Der gik 91 gram til den lille trøje.


Pinde: 2½ og 3 mm. En tak mindre end opskriften forlanger. Til så små størrelser veksler jeg mellem rundpinde og strømpepinde.


Størrelse: 2 år - den er nok nærmere endt som en størrelse 1 år - de mindre pinde taget i betragtning.Bemærkninger: Skulle jeg strikke den igen, ville jeg nok indføre lidt anarki i forhold til vendepindene i nakken. Vendepinde er en supergod ide, så nakken bliver lidt højere. Jeg Synes bare vendingerne sidder meget tæt, og nærmere giver et hak end et glidende forløb mod den højere nakke.

Ribben i bærestykket giver en oplevelse af puf i ærmerne, når trøjen ligger fladt. Jeg forestiller mig det udligner sig når den kommer på. Det er her jeg mangler et barn at fotografere trøjen på, men det må vente.

Ellers en meget fin opskrift. Den er på norsk, så en enkelt gang eller to, skulle jeg tænke mig om en ekstra gang for forståelse. Men i det store hele giver det sig selv.


Har du lyst til at se flere billeder af trøjen, kan den ses lige her på Ravery.

2 kommentarer: