tirsdag den 27. juni 2017

Fra Engeland til Skotland.. eller Fra Rødby til Puttgarden


Først: Tusind tak for de mange gode ideer til oplevelser i Hamborg.

Planerne kom til så sent, at vi ikke rigtigt har planlagt, overvejet eller kigget på mulighederne hjemmefra. Det er også en måde at rejse på, og jeg er ikke i tvivl om at vi får en skøn uge uanset.

Da planerne første gang blev luftet, havde vi begge en ide om, at komme tidligt hjemmefra og have en første dag med mange timer. Sådan skulle det ikke gå, for togbilletterne blev ikke købt før i sidste øjeblik, og da var de tidlige afgange udsolgt.

Det gav os længere tid til at komme op, pakke færdig og komme ud af døren i morges. Det betød at vi fik startet ferien uden pres, og det passede i virkeligheden os begge ganske fint.

Vi fik plads i Eurocitytoget, og så det ingen sag at køre til Hamborg. Toget stopper kun ganske få steder, og som altid føles det en smule nostalgisk at tage turen i langsomt tempo over den gamle Storstrømsbro.


Overfarten var præget af skønt vejr og god blæst. Bølgerne så ikke ud af meget, men det mærkedes at der var gang i både himmel og hav. Det gjaldt om at holde på hat, briller og løse genstande.

Der dukkede en måge op undervejs, det var sjovt at se hvordan den nærmest væltede rundt, ikke kunne fastholde et blivende sted på himlen, og måtte krumme vingerne, i forsøget.


Jeg skød i blinde, blændet af solen, og håbede at ramme.

Tilbage i toget fortsatte turen. Grænsekontrollen på den tyske side, var noget mere afdæmpet end den danske, og de to politifolk, der steg på toget, havde ingen interesse i at kigge i vores pas.

Fremme i Hamborg, startede vi med at finde en turistinformation og spørge efter et kort over byen.


Det var heldigvis ikke svært.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar