lørdag den 30. marts 2024

Nutcracker

 

Emilie forelskede sig for længe siden i Helene Arnesen/Fabel Knitwear og hendes romantiske feminine designs. Faktisk vil hun bare gerne have en af hver.



Helene udgav for et par år siden Fabel Knitwear Volum 1, en strikkebog med fireogtredive strikkeopskrifter. I første omgang var det umuligt at få den ud af Norge, siden at købe den i Danmark. En oversættelse blev lovet, men blev udskudt og udskudt og udskudt. Jeg endte med at købe den på norsk. Norske strikkeopskifter er ikke svære at læse, men heller ikke det var uproblematisk. Igen noget med udskydelser, nye oplag og alt solgt ud.

Men nu har jeg den. Og trøje nummer to til Emilie er færdig. (I princippet nummer tre, for længe inden jagten på bogen gik ind, strikkede jeg en bluse til Emilie, til hvilken opskriften også er inkluderet i den fine bog. 

Hun ønskede Nutcracker. Den har hun ønsket længe. 



Den var længe undervejs, den har været færdig et stykke tid, og den bliver flittigt brugt. 

Hun har haft den længe nok til, at hun synes det er på tide, jeg snart slår op til noget nyt til hende. Det har hun måske ret i. 





Design: Nutcracker af Helene Arnesen.


Garn: Flora fra Drops i farve 08, holdt sammen med en tråd guldglimmer Glitter Deluxe fra Go Handmade. Jeg er ikke fan af glimmertråd. Emilie kan ikke få nok.

Den færdige trøje vejer 268 gram, de 239 er Flora, resten må derfor være glimmertråden. Den er svær at veje. Eller rettere: tråden er viklet om en papcone, som jeg ikke vejede inden jeg strikkede. Så jeg ved ikke hvor meget der er tilbage... 



Pinde: Selve trøjen er strikket på en pind 4,5 mm, alle kanter pind 4 mm. 


Størrelse: Jeg er gået efter 118 centimeter over brystet, her en XL. Samtidig prøver jeg altid undervejs, og har derfor også brugt Emilie som styreform for for eksempel ærmer. 



Bemærkninger: Jeg lavede rigtig meget om. 

Min erfaring i forhold til Fabel Knitwear betyder at jeg på forhånd vidste at der højst sandsynligt ikke ville være den store ringning - eller ingen - af halsen. Jeg havde helt ret.

Trøjen er efter opskriften strikket fra bunden og op. Jeg vendte det hele om, strikkede oppefra og ned, startede med en dobbelt halskant, vendepinde, og en mængde noter i min bog. 

Jeg har ingen planer om at skrive alle noter her. Jeg har strikket til Emilie og hendes mål, hvorfor andre formentlig ikke kan bruge mine noter til noget som helst. Jeg tænker sådan set heller ikke jeg selv kan bruge dem, noterne handler i højere grad om at omregne og beregne og vide undervejs. Ikke efter.

Jeg skiver tit en mængde noter. Sådan arbejder jeg bedst. Noterne hører til den specifikke trøje, og kan ikke bruges til den næste.

Blusen har raglan og pufærmer, der starter der hvor skulderen naturligt sidder. Jeg havde en smule svært ved at gennemskue hvor mange masker, jeg skulle have, hvor mange jeg skulle tage ud, og hvordan jeg skulle tage ind igen. Jeg endte med at bruge en kombination af opskrift, billeder og sund fornuft. 



Jeg tilføjede fashionering mod taljen, både i sidesømmen og foran i forbindelse med boblerne .

Jeg synes den blev god


Du kan se flere billeder af trøjen på Ravelry. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar