onsdag den 20. marts 2024

Broderede fugle

 

Jeg kan enormt godt lide at brodere, men jeg ved aldrig rigtig hvad jeg skal bruge resultatet til. 

Samtidig må jeg erkende at broderi er noget jeg gør i perioder, Jeg finder det frem, broderer løs, får nok og gemmer det til jeg næste gang får vild lyst til at sy små sting med nål og tråd. 



Jeg er bedst til korssting. Jeg tror det handler om, at jeg ikke skal tænke selv, jeg skal bare tælle og gøre som nogen andre har regnet ud. Måske er det fordi jeg ikke synes de lidt mere frie sting er noget jeg behersker, så det bliver rigtig pænt...

Tilbage i maj lancerede Satsuma Street årets Stitch Along og jeg fik lyst til at være med. Fire dele, over nogle måneder. Jeg er stadig i gang med første del, og på et tidspunkt bliver jeg færdig, Men sikkert ikke i år.

I sommers var jeg i Aarhus, og alene i Aarhus skulle jeg selvfølgelig forbi Broderi Moderne. Jeg havde ikke de store planer om at købe noget, indtil det viste sig at Satsuma Street var kommet til Aarhus. Jeg er vild med de finurlige detaljer der gennemsyrer alt hvad hun laver. 




Jeg havde kigget på de små ophæng hun har lavet i utallige varianter med perler og pailletter, men som er meget dyre at købe hjem fra det store udland, i et kit der indeholder det hele - specielt det der perforede pap, som ikke lige er til at finde herhjemme. Jeg har ledt. Her var de. Godt nok kun en enkelt model, men det var en fin model og kittet til de to små fugle syet på hullet pap var nemme at tage med. 

Den første fugl syede jeg i sommerferien, den anden har ligget længe. Og mens lysten til at tage det store broderi op igen, fandt jeg fuglene frem igen og syede nummer to færdig. 




Med til kittet var alt til at sy, men ikke bagbeklædning. Forslaget var selvklæbende filt. Det eneste filt med klæb jeg kunne finde var i temmelig skrigende farver (de mere afdæmpede var udsolgt), så da jeg i stedet fandt kork, der kunne lime, slog jeg til. 

Jeg er ikke overbevist om at det er bedste bud, men nu sidder det der.






Design: Springamajigs Birds

Designer: Satsuma Street by Jody Rice




Ingen kommentarer:

Send en kommentar