mandag den 25. marts 2024

Masker på en søndag - Uge 12

 

Ugen kort:

  • På skolen var der featureuge. Eller bysamfund. Jeg havde meldt mig til det Kreative værksted, fordi det var trygt, det var nemt og jeg regnede med at det ikke var værkstedet der ville give mig udfordringer. 
  • Det har været en superhyggelig uge. Der skulle laves perler, males og saves skiver af træ til at brænde skilte på. Det med træet udviklede sig hurtigt til at træ af forskellige former blev samlet til de skønneste, finurlige figurer, ofte med ansigter brændt med brænderen. 
  • Det gider jeg godt igen, næste år gerne på et andet - måske lidt mere udviklende - værksted. 
  • Jeg har snakket temmelig meget i telefon. 
  • Jeg hentede Oscar i børnehaven. han havde været på tur til hallen og løbet rundt i den store, store sal. 
  • Det nye hit er fiskefrikadeller, som an spiser med glæde. Det lykkedes ham at sætte fire til livs. Det er ham vel undt, så vi køber fiskefars, når han kommer om tirsdagen. 
  • Jeg havde et godt møde med min afdelingsleder, der vidste lidt mere om uddannelse. Vi snakkede fagfordeling og mulige scenarier for næste år. Det kan godt gå hen og blive rigtig spændende.
  • Jeg har sendt ansøgning til meritlæreruddannelse med start til sommer. Og jeg underskrevet skolens ansøgning om refusion mens jeg er på uddannelse.
  • På min tidligere arbejdsplads sagde Kasper farvel. Han skal videre til  nye spændende udfordringer og jeg forbi, for at være med til at sige farvel. Det var så hyggeligt at se dem alle igen. 
  • Påskeferien er begyndt. Jeg tror kun det er tiltrængt fordi den står i kalenderen. Ferie er altid skønt. 
  • Lørdag blev brugt i Frederikssund sammen med Bettina. Det gik pludselig op for os, hvor længe siden der er siden sidst.
  • Søndag stod Sille og Rose på programmet. 








Læse:

Jeg er næsten halvvejs gennem Skyggeriget af Kim Faber og Janni Pedersen. 

Et mord, et attentat, en død plejehjemsbeboer, en minister i modvind, et bandemedlem i exit-program og en israelsk drone. Selvom alle delene umiddelbart ikke hænger sammen, er jeg sikker på de på forunderlig vis nok skal vise sig at passe i et større hele.

Umiddelbart at flere politidistrikter og flere afdelinger involveret. Igen tænker jeg at på et tidspunkt bliver det samlede arbejde til et hele. 

Sådan plejer det at være i bøger i den her kaliber.


Strikke:

For nogen uger siden viste jeg garnet, der skal blive til Bifurca Pullover. Nu har jeg slået op og kroppen er tæt på at være færdig. jeg har prøvet og den bliver så fin. 

Jeg strikker af pelsuld fra Hjelholt og en rest Rauma Finull. 

Min strikkefasthed passer ikke, jeg kan ganske simpelt ikke få så mange masker, som opskriften angiver, selvom jeg er gået en pind ned. I stedet strikker jeg en mindre størrelse.

Konstruktionen er noget for sig. Med min strikkefasthed måtte jeg erkende at nok er mine masker bredere end forventet men de er også lidt lavere. Altså tilføjede jeg et par pinde i hver side, for at få rum nok. 

Nu venter ærmerne og jeg venter på et sæt pindespidser, for undervejs er der knækket en pind. Sådan kan det gå, heldigvis fandt jeg nedsat strikketilbehør og lige om lidt er jeg klar til ærmestrikken - som jeg allerede ved, jeg kommer til at ændre lidt på i forhold til opskriften.




5 kommentarer:

  1. Fik Kasper også farvelklude? Du plejer jo altid at have billeder.
    Og ja, den strikkefasthed ... den - og så de der ændringer - er grunden til at mine strikketøjer er lige så meget er regnestykke som et strikketøj ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Charlotte, det gjorde han da. Jeg skrev muligvis ikke et navn, men det er kludene et par indlæg herunder :)
      Jeg tror i øvrigt jeg måske skal starte et lager til senere brug, så jeg ikke altid strikker i sidste øjeblik. På den anden side er jeg god til det der med sidste øjeblik :)

      Slet
    2. Åh, ja de der flotte flerfarvede. Så kan jeg godt forstå, at han blev glad.
      Jeg er heller ikke god til det der med at have et lager, men farvelklude (jeg kommer til at bruge dem til andre lejligheder, for jeg er ikke i job på den måde) ville da være genialt at have en stak liggende af :D Jeg er ikke så god til det der i sidste øjeblik, måske fordi jeg er for meget tidsoptimist ;)

      Slet
    3. PS. Jeg strikker altid en tråd hør med i, hvis jeg har, så suger og skrubber de endnu bedre.

      Slet
    4. Åh ja hør. Jeg har brugt det enkelte gange, men hør er sjældent noget jeg har på lager :)

      Slet