tirsdag den 5. september 2023

Stellen Socks

 

Jeg  strikker  stadig  strømper. Ikke så hurtigt  som  jeg somme tider har gjort, men jeg vil  stadig gerne have et par strømper på pindene hele tiden. 

 

 

Selv har jeg rigeligt strømper, og mangler ikke. Det betyder ikke at jeg ikke gerne vil have flere. Men det betyder i høj grad at i år handler om strømper til Emilie og Anders, når der bliver strikket strømper. 

De netop færdige var til Emilie, jeg har fundet garn og opskrift til et par til Anders. Jeg har ikke slået op endnu. Jeg tænker det kommer en af dagene, for selvom strømpestrik ikke står øverst på  hitlisten i øjeblikket, kan jeg mærke at jeg mangler at være i gang med et par.

Mærkeligt og sjovt.

 

 

Når jeg strikker til Anders, finder jeg opskrifterne. Men når jeg strikker til Emilie finder hun dem selv. Jeg synes hun er god til det. Ligesom hun er god til at finde opskrifter til sweaters.

Og til trods for at hun ikke strikker, og ingen planer har om at begynde, er jeg lidt imponeret af hendes voksende garnsamling (som jeg godt ved der står mor strikker på!).







Design: Stellen af Kino Knits, udgivet i Knitty og ganske gratis vinter 2017


Garn: Tinki Fibres, Shimmering Merino Sock i farven Cloudy Midnight.

Jeg brugte 64 gram til hele parret.


Pinde: Magic loop på 80n centimeter rundpind 2,25 ChiaoGoo.


Størrelse: Jeg startede med str L, og endte med færre masker og en fod cirka str 39.



Bemærkninger: I opskriften stod at jeg skulle slå 69 masker op. Det gav ikke mening, for de 69 passer ikke med mønstret, der mangler en maske, som aldrig skal slåes op. Den øverste rib er af den slags med forskellig antal ret og vrang, som heller ikke gav mening, 

Jeg endte med at slå 70 masker op, strikke 1r, 1vr rib og da skiftede til mønstret, så det ud som om det var planlagt. Ribben er ikke ret lang, og set i bakspejlet kunne jeg godt ønske jeg havde strikket den længere. 

På forsiden af strømpen er et forholdsvist langt, men enkelt mønster, det lykkedes mig at rode rundt i på strømpe nummer to. Jeg valgte at lade det være og strikkede videre. Jeg kan godt se det, men jeg synes ikke det gør noget ved det færdige resultat. 

Jeg tog ind ned over benet på bagsiden, hvor rækker af falske rib blev delt med 3 vrangmasker mellem. 

Jeg tog ind med cirka 16 pindes mellemrum, så der endte med at være 2 vrangmasker mellem snoningerne. Jeg startede indtagningerne yderst på benet med en indtagning i hver side og tog næste gang ind i den næste række og den næste række, og endte i midten, så indtagninger som en slags pil  ned mod hælen. 

 

 

Jeg valgte at lave en forstræket hælflap  med løftede masker i stedet for snoningerne. jeg undlod omslaget på den sidste snoning inden hælflappen og fik dermed også en lidt smallere hæl. 

Jeg strikkede hælflappen over 24 pinde og samlede 13 masker op på hver side af flappen efter vending af hælen. 

Jeg strikkede kilen til jeg havde et samlet maskeantal på 59, da jeg nåede tåen, tog jeg den overskydende maske ind  midt under foden og fordelte maskerne, så jeg havde 29 masker på hver pind, inden jeg strikkede en båndtå. 

 

Emilie er glad og selvom hun har flere strømpeopskrifter klar, er hun helt med på at de næste er til Anders.


Vil du se flere billeder af strømperne kan de ses på Ravelry.

 

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar