torsdag den 14. september 2023

Nyt spindeprojekt

 

Jeg har startet et nyt spindesprojekt. Et projekt jeg forventer kommer til at fylde resten af året, og måske endda godt ind i det næste.

 

 

Det bliver et stort projekt, og jeg overvejer om det også skal blive til et stort stykke strik. Mens jeg i øjeblikket kan mærke at mit strik bliver kortere og kortere, at det passer mig godt over kjoler, er jeg allerede i en overvejelse om en stortrøje, en lang cardigan eller noget der varmer på kolde dage. 

Jeg er startet ud med seks hundrede gram uld, tre gange to hundrede gram. Tre forskellige farver, to forskellige uldtyper, alle tre farvet af Birthe P fra Garngalleriet Mikrofarveri. Uld, der er samlet over lang tid. 

Jeg har to grønne og en brun der læner sig mod grøn. Jeg tror det bliver godt.

 

  • Den farverige grønne shetlandsuld i farven Tang, jeg har haft næsten siden jeg startede med at spinde.
  • Den lyse Vårgrønne shetlandsuld, Emilie gav mig i fødselsdagsgave for flere år siden.
  • Den Olivengrønnne, bløde south american, jeg købte i sommers, for at supplere de to andre.

 

 

Jeg har længe vidst at de tre skulle bruges sammen -  også selvom jeg manglede den tredje. 

Jeg er startet med Tang. Jeg har delt båndet på langs i smallere strimler. Dels fordi jeg gerne vil have farveholdningen gentaget, men mest fordi jeg synes det er nemmere og giver mig mest flow at spinde fra et smallere bånd af uld. 

Derfor kommer jeg til at gøre det samme med de to andre. 

Jeg gør  ikke noget nyt. Jeg spinder bare. Jeg troede jeg skulle sidde tilbagelænet og spinde forlæns, men mine hænder vil hellere baglæns. Så det er det jeg gør. 

Jeg ved ikke om jeg har spoler nok til at spinde det hele, inden jeg tvinder. Men jeg tænker jeg spinder løs, og finder ud af det. Foreløbig har jeg ikke fyldt den første spole endnu. 

Jeg forestiller mig at fylde en spole  med den ene farve, så en spole med den anden farve og slutte med en spole med den sidste farve, for at starte forfra. 

Ender jeg et sted, hvor jeg kun har en spole tilbage, må den bruges til at tvinde på, til der igen er plads til at spinde. Jeg har en del spoler. Der kunne godt være nok.

 

 

Jeg overvejer også at gemme en enkelt af de oprullede bolde i hver farve til et senere projekt. Jeg samler uld i brune, orange og måske også grønne nuancer til en dag at spinde en sweater til Anders. Jeg har en drøm om at karte alle resterne sammen til et eller flere store batts, der kan skabe en samhørighed mellem  resterne og give et garn, der ikke spræller alt for meget. 

Og lige nu spinder jeg lidt on and off. Det skal tage den tid det tager. Der er dage uden spind og dage med. Der er uger uden og uger med. Der er tid og der er overspring. Men mest er der hygge og afslapning, når jeg sætter mig foran rokken.

Det er ikke alle dage, der er plads til det.

Så et langtidsspind. 

Det har jeg det fint med. 




1 kommentar:

  1. Det skal såmænd nok blive fint! Jeg er simpelthen så imponeret over alt det du når!

    SvarSlet