søndag den 21. juni 2020

Weekendgæster


Weekenden er ved at være slut, en weekend det blev uden helt så meget alenetid, som forventet.







Lørdag kom yndlingsfamilien kørende helt fra Aarhus, bare for at være sammen med os. Det var skønt at se dem, og vi fik flere timer end først beregnet, da Michael pludselig skulle til et tidligt møde lørdag, de derfor kørte hjemmefra allerede fredag og Nina stod uden for døren, cirka samtidig med at Emilie havde været hos bageren efter morgenbrød.

Lørdag var så afgjort planlagt, noget vi har glædet os til, og som Nina og Michael nok så udspekulerede ikke havde fortalt til de hjememfraflyttede børn, der i løbet af dagen begge var i kontakt, og begge udelt utilfredse med ikke at være inviteret med. 

Det er vildt så hurtigt sådan en dag med skønne mennesker kan gå. Pludselig var klokken mange, der er langt til Aarhus og de pakkede sammen og kørte hjem. Jeg nøjedes med at gå i brædderne.





Søndag var dagen uden aftaler og jeg var godt i gang med ingenting, da Daniel ringede og spurgte om Oscar kunne komme på besøg og overnatte til i morgen. Selvfølgelig kan han det, og eftermiddagen har været brugt i selskab med den sjove lille fyr, der får flere og flere ord. Han havde travlt med både det ene og det andet, ænsede nærmest ikke at far sagde farvel. Hej, hej genlød det, inden Daniel var ude af døren og barnet kiggede sig ikke tilbage en eneste gang.

For en gangs skyld synes han et bad var en fornøjelse. Det er udelukkende vores egen skyld at han tidligere ikke har synes det var sjovt, første gang var vandet for varmt, anden gang for koldt. I dag valgte jeg at sørge for vandet sammen med barnet, der glad svingede med bruseren og nær var kravlet op i vandet iklædt hele garderoben. Han fandt sig i at få tøjet af først, men havde temmelig travlt og var nær gledet på fliserne i ren iver efter at komme i.

Betyder et bad at hele badeværelset bliver bruset over, tænker jeg det er måden at gøre det på. I hvert fald i en periode.







Først da han skulle sove, kom han i tanke om den manglede barnefader. Der var gråd og tænders gnidsel, inden han fik lov at se et afsnit med nogle tegnede tog, glemte savnet og faldt i søvn langt senere end forventet.

Det gør ikke noget, hvis han sover tilsvarende længe i morgen....

Og med en søndag, der blev noget anderledes end forventet, skriver jeg nu et indlæg, der også er noget anderledes end de, jeg havde forventet at kunne sætte ord på i løbet af dagen.

Sådan kan det gå. Og dagen har været skøn. Til trods for manglende alenetid.






 

2 kommentarer:

  1. Der er intet som spontane aftaler og ideer, når overskuddet er til det, så hverdagen byder på noget anderledes :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Så er det helt i orden at gå kold klokken syv mandag aften :)

      Slet