onsdag den 2. september 2015

Den spæde start


Heldigvis er de meget rummelige i den lokale garnbutik.


Den spæde start


Programmet jeg brugte til at omdanne et billede til et kortstingssmønster kunne kun fortælle mig farvenumre til DMCs bomuldsgarn. Jeg vil have uld. Derfor sad jeg det meste af en time med alle dukkerne af Moulinegarnet og sammenlignede med alle de grønne toner af Colbertgarnet.

Havde jeg været lidt kvikkere, havde jeg opdaget at butikken ligger inde med et farvekort. Det opdagede jeg først til sidst – i stedet bredte jeg alle dukkerne ud på gulvet, sammenlignede, valgte, valgte om, lagde fra, trak til og noterede endelig de fremkomne farvenumre, inden jeg hængte alle de farver jeg ikke skulle bruge pænt og ordentligt tilbage på plads.


En kurv fuld af grøn


Nu er de første sting til et længerevarende projekt sat. Meget længerevarende, for der skal jo også være tid til at strikke. Strikke er vigtigt. Og jo, jeg ved godt at man starter i midten af et broderi og arbejder sig udefter. Det er der garanteret mange gode grunde til.

Jeg har bare besluttet noget andet.


11 kommentarer:

 1. Spændende :) jeg er også startet i yderkanten med mit igangværende broderi, så du er ikke den eneste der bryder med 'reglerne'.

  SvarSlet
 2. Jeg starter heller ikke i midten. Glæder mig til at se mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også, Violykke. Jeg forestiller mig der kommer til at gå tid :)

   Slet
 3. Når jeg brodere og sådant har jeg gjort siden debuten som otte åring, så starter jeg i øverste venstre hjørne og så går jeg den samme vej, som jeg læser.

  Jeg har aldrig forstået hvorfor man skal starte i midten, men det skyldes vel, at det er for "svært" at tælle sig frem til et af hjørnerne ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, uden at vide det har jeg altid bildt mig ind, at det handler om at nusse det allerede syede mindst muligt - og det skulle være nemmest, når der arbejdes indefra og ud :)

   Slet
 4. De regler er forlængst skudt ned, og har været det i mange år. Glæder mig til at se mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Garnløkken, sådan er det vist med regler :)

   Slet
 5. Lækre, lækre farvenuancer ...

  SvarSlet
 6. Lækre, lækre farvenuancer ...

  SvarSlet