torsdag den 31. oktober 2013

Hjernegymnastik


Jeg kan godt lide puslespil. Femhundrede brikker kan lægges inden for relativt kort tid. Altså må tusinde brikker være næste skridt.

I efterårsferien fandt Emilie og jeg et puslespil i Fakta, med et motiv, der indeholder tilstrækkeligt forskelligt, til at jeg synes det er sjovt at lægge.


Puslespil på spisebordet

Puslespil på spisebordet


Emilie var med på legen og vi fik også hurtigt samlet hele kanten. Herfra gik det knap så stærkt. Reelt tog det os det meste af halvanden uge at færdiggøre hele billedet.

Halvanden uge er som sådan ikke noget problem. Problemet er i højere grad plads. Vi optog det meste af spisebordet.

Samtidig kan jeg ikke forstå at vi sammen kan lægge femhundrede brikker i løbet af højest to timer, men det skal tage os så meget længere at lægge det dobbelte.

Måske jeg skulle lede efter et spil med syvhundredehalvtreds brikker - hvis det findes.


Puslespil på spisebordet

Puslespil på spisebordet


Forresten var det Emilie, der lagde sidste brik. Hun samlede alt det manglende, mens jeg var væk hjemmefra sidste weekend. Ikke om hun sagde noget, hun ventede bare på overraskelsen til jeg kom hjem.

Puslespil er godt for hjerneaktiviteten, og så længe Emilie kan fastholdes i at synes det er sjovt, er vi ikke stoppet med at sammenføje brik efter brik. 

prikker

6 kommentarer:

 1. Flot, flot. Min mormor elskede også at samle puslespil og for at have plads på spisebordet, lagde hun puslespillet på en ekstra bordplade, som kunne gemmes væk under hendes seng, hvis behov for bordplads opstod.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mosekonen Morgendug, en plade er en rigtig god ide, men jeg ved bare med mig selv, at gemmer jeg det først væk, er det svært at få et frem igen.. og så er pladsen under sengen allerede optaget. Jeg har nemlig også overvejet de der tæpper man kan lægge under og rulle sammen :)

   Slet
 2. elsker at lægge puslespil, men aner ikke hvor jeg skal gøre det henne og synes tiden render fra mig :(
  Men hvor er det fint det i har lavet.
  Sidst jeg lavede et på 1000 brikker tog det flere måneder.
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis Micha - tid!
   Og hvor er det rart at vide, at jeg ikke er den eneste, der er lang tid om det :)

   Slet
 3. Det er sjovt, at nogen elsker puslespil (min søster og en svoger) og andre (mig) kan absolut ikke se noget charmerende ved det :-) Men jeg er sikker på at det er god hjernegymnastik. Og så lyder dit kursus spændende, det håber jeg at vi hører mere om :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene heldigvis findes der mange forskellige former for hjernegymnastik. Det vigtigste er vel egentlig at holde os i gang.

   Jeg glæder mig i hvert fald til næste del af kurset - og hvis det er lige så spændende, får jeg sikkert lyst til at dele mere :)

   Slet